Krister Aanesen forlater finansbransjen i uvanlig jobbskifte

Revisjonsfirmaet RSM Norge har gjort en høyst uvanlig ansettelse når de har valgt ny toppsjef med bakgrunn fra bank og finans.
NY DAGLIG LEDER: Krister Aanesen er ny daglig leder i RSM Norge. | Foto: RSM Norge
NY DAGLIG LEDER: Krister Aanesen er ny daglig leder i RSM Norge. | Foto: RSM Norge

Krister Aanesen er ansatt som ny daglig leder i RSM Norge, med virkning fra 1. juni. Det opplyser revisorselskapet i en pressemelding.

Aanesen kommer fra stilling som leder for forbrukerfinans og betaling i Nordea. Han har tidligere også vært administrerende direktør i Gjensidige Bank, samt leder for strategi og forretningsutvikling i Staoil Fuel & Retail. Nysigneringen har også bakgrunn fra McKinsey & Co, Lehman Brothers, samt Procter & Gamble.

Aanesen tar over etter Morten Hereng Christophersen som har vært fungerende daglig leder siden mai i fjor, etter at tidligere toppsjef Hans Ragnar Berg noe overraskende valgte å gi seg. Christophersen fortsetter i selskapet, og skal lede RSM Advokatfirma i tiden fremover.

I pressemeldingen skriver RSM Norge at det er første gang selskapet henter inn en daglig leder utenfra, og det er også første gang lederen for selskapet ikke er en partner.

– Det er høyst uvanlig i revisorbransjen, og oss bekjent er det ingen av de store revisjonsselskapene i Norge som har gjort dette tidligere, skriver RSM Norge.

Aaensen starter i sin nye jobb 1. juni.

RSM Norge omsatte for over en halv milliard kroner i fjor, nærmere bestemt 510,8 millioner kroner. De er Norges sjette største revisjonsselskap.

Artikkelen er skrevet av vårt søskenmedie AdvokatWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også