Utfordreren blir styreleder i Virke Inkasso

Konsernsjefen i Fair Group er valgt til leder for den største bransjeforeningen for inkassoforetak i Norge. 
Konsernsjef Christian Aandalen Fair Group er valgt til leder for Virke Inkasso. Nå blir han bransjens talerør i arbeidet med ny inkassolov. | Foto: PR / Fair Collection
Konsernsjef Christian Aandalen Fair Group er valgt til leder for Virke Inkasso. Nå blir han bransjens talerør i arbeidet med ny inkassolov. | Foto: PR / Fair Collection

Christian Aandalen har ofte talt bransjen midt imot når han som konsernsjef i Fair Group har tatt til orde for mer kundevennlige praksiser i norsk inkassobransje. 

Nå er han valgt til styreleder i Virke Inkasso, den største bransjeforeningen for inkassoforetak i Norge, skriver Virke i en pressemelding. 

– Christian er en tydelig stemme og har demonstrert å kombinere både det viktige arbeidet for norsk næringsliv og samtidig ivareta de som skylder penger, sier bransjeleder for finans i Virke, Christine Spersrud Haug.

I arbeidet med ny inkassolov vil bransjeforeningen bli et viktig talerør for norske inkassoselskaper. Virke organiserer i dag 51 av 77 selskaper med inkassokonsesjon hos Finanstilsynet

– Jeg ser frem til å ta fatt på det spennende arbeidet på vegne av inkassobransjen i Norge. Bransjen trenger en forent stemme som trekker i samme retning. Vi står overfor viktige utfordringer fremover, blant annet med ny inkassolov som er ventet snart, sier Christian Aandalen.

Må jobbe målrettet for skånsom oppfølging

Fair Group ble etablert i 2018 som et rettferdig inkassoselskap – med hovedfokus på skånsom innkreving. Blant annet innførte selskapet en annen inkassoprosess, som ga de som skylder penger flere muligheter for å gjøre opp. 

Arbeidet med ny inkassolov har pågått siden 2018.

– Bransjen må bli tydeligere og jobbe mer målrettet for å sørge for skånsom oppfølging av de som skylder penger. Vi er inne i en periode hvor mange sliter økonomisk og de som først får problemer har mer alvorlige problemer. Inkassotallene stiger og vi er nødt til å tilrettelegge for å hjelpe folk å betjene sin gjeld, sier Aandalen.

Styret i Virke Inkasso består nå av Fair Group, Convene Collection, Aurokap og Kreditorforeningen.

Styret i Virke Inkasso 2023-2024:

  • Christian Aandalen (Fair Collection AS), styreleder
  • Anders Kjøs (Convene Collection AS), nestleder
  • Margrete Kvalvaag Aakvik (Aurokap Norge AS), styremedlem
  • Bjørn Grønnesby (Kreditorforeningen SA), styremedlem
  • Svein Ove Kvalsund (Kravia), styremedlem
  • Kristian Undli (Klare inkasso), styremedlem

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også