Inkassoselskapet Fair mener bransjen tjener for godt

Partner i Fair, Christian Aandalen, mener kuttene i salærsatsene i fjor ikke var nok. Og at det er for god lønnsomhet i bransjen.
Partner Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair. | Foto: Fair Collection
Partner Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair. | Foto: Fair Collection

I et intervju hos Finansavisen forteller partner Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair at det er for god lønnsomhet i bransjen. Dette til tross for at myndighetene i fjor kuttet salærsatsene for de minste kravene.

– Det er ikke bærekraftig over tid at bransjen har de marginene vi har sett historisk. Det å ha marginer tilsvarende enkelte andre inkassoselskaper, er rett og slett ikke ønskelig fra vår side. Og det er ut fra et etisk perspektiv, sier Aandalen, til Finansavisen.

Maksimale satser og gebyrer for inkassoselskapene blir fastsatt av Justisdepartementet hvert år, og Aandalen mener man ville opplevd høyere løsningsgrader med lavere salærer.

I fjor satt myndighetene ned gebyrer for purringer og inkassovarlser, og inkassosalærene for krav opp til 500 kroner ble redusert fra 350 kroner til 175 kroner. Salærene for høyere krav ble også redusert, men mindre prosentvis.

– Kuttene burde blitt tatt på tvers av salærklasser, og ikke bare på de minste kravene. På den måten får man salærkutt som virkelig monner, sier Aandalen.

Han mener det er flere regler som burde bli sett på i inkassobransjen, og en av de burde være at kreditor burde betale en viss andel av inkassogebyret, slik at kreditoren vil ha et motiv til å velge det selskapet som krever det laveste salæret, mener Aandalen.

Kredinor om inkassogjelden: – Oppsiktsvekkende

Fair Collection mener inkassoloven må endres: – Myndighetenes maksgrense for hva inkassoselskaper kan ta betalt er blitt en bransjestandard

Inkassoselskap: – Antallet uløste inkassosaker øker med nesten 100.000 saker hver måned 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også