Student mener NHH bør ha flere kvinnelige forelesere og flere finansemner

Signe Midtun har akkurat fullført første år på master i finans. Hun mener flere obligatoriske finansfag på bachelornivå vil skape større interesse for feltet og få flere jenter til å velge finans på masternivå.
Foto: Silje Katrine Robinson (arkivbilde)
Foto: Silje Katrine Robinson (arkivbilde)

24-åringen studere ved Norges Handelshøyskole (NHH). Hun reagerer også på at det er få kvinnelige forelesere på bachelornivå. Av 100 forelesere på bachelorprogrammet er 33 kvinner.

– Jeg synes det er dumt, spesielt med tanke på at finans er et fagområde som har svært lav kvinneandel i masterprogrammet. Jeg tror det ville hjelpe å ha kvinnelige forbilder på dette feltet for å inspirere jenter til å velge finans både på master og videre i karrieren, sier Signe Kristine Solstad Midtun til DN.

Det var i et leserinnlegg i studentavisen K7 Bulletin at Midtun først kritiserte NHH for å ha kun ett obligatorisk emne i finans i bachelorprogrammet.

I innlegg skriver Midtun blant annet dette:

«Andelen kvinner som tar finansprofilen er redusert fra 31 prosent våren 2019 til 20 prosent høsten 2020. Kan årsaken være at konkurrentene har bedre finanstilbud på masternivå eller at NHH mangler et bredere obligatorisk finanstilbud på bachelor? Eller kan årsaken være at studentene knapt møter en eneste kvinnelig foreleser på bachelornivå? På masteren har jeg møtt flere inspirerende kvinnelige finansprofessorer, som gjort fag både interessante og relevante. Hvis studentene fikk møte disse professorene allerede på bachelornivå tror jeg flere jenter ville velge finans på masteren.»

– NHH må ta opp kampen mot konkurrentene og forbedre finanstilbudet på bachelor for å fortsette å være en av de beste handelshøyskolene, sier Midtun til DN

NHH-rektor Øystein Thøgersen mener at det ikke er for lite finans i bachelorprogrammet, men sier til avisen at de vil vurdere forslaget om flere obligatoriske finanskurs i arbeidet med en ny handlingsplan for bachelorprogrammet.

– NHH har høykompetent undervisningskompetanse i finans, også på Institutt for Foretaksøkonomi, som har ansvar for det aktuelle bachelorkurset, og det skjøtter de på en utmerket måte, noe en rekke evalueringer understøtter på det sterkeste, sier Thøgersen til DN.

Snorre Storset mener finansbransjen er nærmere en helt jevn kjønnsfordeling om noen år

Foreslår lønnskutt til finansledere som ikke etterlever likestillingsmål

Zakariassen i VFF: – Bransjen er fortsatt for mannsdominert

Banksjef i SpareBank 1 SMN: – Vi har veldig fokus på likelønn

Finansforbundet frykter hjemmekontor kan bli en likestillingsutfordring i bransjen 

Flere kvinner enn menn i finansbransjen opplever uønsket seksuell oppmerksomhet

NHH med rekordtall – kraftig økning i studenter med økonomisk-administrative fag som førstevalg

NHH kaprer direktør fra Sparebanken Vest  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også