FinansWatch

Zakariassen i VFF: – Bransjen er fortsatt for mannsdominert

Kvinneandelen i fondsforvaltningsbransjen ligger betydelig bak resten av finanssektoren, og utgjør ved utgangen av 2020 31 prosent.

Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening jobber for å øke kvinneandelen i bransjen.

Likestillingsindikatorene for finanssektoren viser at det er en relativt jevn fordeling mellom kvinner og menn i finansnæringen, hvor kvinneandelen i bransjen lå på 49 prosent i 2020. Men fondsbransjen ligger betydelig lavere enn resten av finanssektoren, skriver Finansavisen.

– Det er gledelig å se at vi er på rett vei. Men selv om man ser en svak bedring på noen områder, er fondsbransjen fortsatt for mannsdominert, særlig gjelder det blant forvaltere, sier administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening (VFF), til Finansavisen.

Siden 2000 har kvinneandelen falt fra 52 til 49 prosent i finansbransjen, og i 2020 ligger kvinneandelen i bank og forsikring på henholdsvis 49 og 48 prosent. I fondsforvaltningsbransjen derimot har kvinneandelen fra 2019 til 2020 økt fra 29 til 31 prosent, viser kartleggingen blant VFF sine medlemsselskaper.

Blant de som jobber med forvaltning utgjør kvinneandelen kun 19 prosent i 2020, sammenlignet med 17 prosent året før.

Zakariassen sier at VFF samarbeider med medlemmene om å øke kvinneandelen i bransjen.

– Innenfor stillinger som analyse, risk, trading og ESG, er imidlertid kjønnsfordelingen mer balansert. Dette er stillinger som ofte er et springbrett til morgendagens forvaltere og ledere, sier Zakariassen til Finansavisen.

Flere kvinnelige teknologer er finansbransjens likestillingsutfordring 

Banksjef i SpareBank 1 SMN: – Vi har veldig fokus på likelønn

Her er Norges 50 fremste tech-kvinner 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch