Banksjef i SpareBank 1 SMN: – Vi har veldig fokus på likelønn

Kvinneandelen i finans har de siste årene falt, samtidig som kvinnene i bransjen i snitt tjener mindre enn menn. Banksjef Sunniva Nicolaisen mener det fortsatt er viktig med fokus på kvinnedagen.
Foto: SpareBank 1 SMN
Foto: SpareBank 1 SMN

– Vi har veldig fokus på det med likelønn - at det ikke skal være noe skjevhet, og at du ikke skal falle bakpå fordi du er for eksempel er i permisjon. Men statistikken viser at det fortsatt er noe man må jobbe med, sier banksjef i SpareBank 1 SMN, Sunniva Nicolaisen, til Namsdalsavisa. 

Likestillingsindikatorene for finanssektoren viser at det er en relativt jevn fordeling mellom kvinner og menn i finansnæringen, og ifølge Finans Norge var andelen kvinner 49 prosent i 2020.

Ifølge Finans Norge har derimot kvinneandelen siden 2000 falt fra 52 til 49 prosent. Innen bank og forsikring var også kvinner i flertall i begge sektorer tidligere, men har avtatt de senere årene og utgjør nå henholdsvis 49 og 48 prosent. Kvinneandelen har derimot falt mest i banksektoren de siste årene.

Selv om lønnstallene for 2020 ikke er publisert ennå, tjener kvinnene fortsatt i snitt betydelig lavere enn menn. Det mener Nicolaisen er et tydelig bevis på at det fortsatt er behov for en kvinnedag.

– Vi tenker at vi har kommet langt i Norge, men i noen tilfeller har vi fortsatt en veg å gå. Så det er veldig viktig at vi fortsatt har kvinnedagen, særlig med tanke på andre land som har mye større utfordringer enn oss, sier hun til avisen.

Nicolaisen oppfordrer andre kvinner som søker jobb i bransjen om å ha tro på seg selv.

– Legg fra deg tankene som går på om du kan få jobb eller ikke fordi du er kvinne. Det handler ikke om kjønn, det handler om kvalifikasjoner. Det er mye holdninger der ute som det må jobbes med, men ikke la deg stoppe av det, sier hun til Namsdalsavisa.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også