Tryg har mottatt over 150 skademeldinger etter sprengkulden

Det forventes at antall skadesaker vil mangedobles de kommende månedene. 
SKADEMELDINGER: Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, forteller at de venter masse skademeldinger.
SKADEMELDINGER: Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, forteller at de venter masse skademeldinger.

Etter sprengkulden som har strømmet inn over store deler av landet den siste uken, begynner det allerede nå å tikke inn skademeldinger til forsikringsselskapene. Tryg melder nå at de har mottatt over et hundretalls skademeldinger til nå. 

– De fleste er i og rundt Oslo, men skadeområdet strekker seg helt fra Agder til Fredrikstad, fra Oslo til nord for Rena. I Oslo har vi en del borettslag og sameier som er blitt rammet, for eksempel ved at hovedvannledningen er frosset, og flere leiligheter dermed er eller har vært uten vann. Vi anbefaler alle å sette på ekstra varme nå i de kalde delene av boligen, og spesielt der de vet det er vannrør i veggene, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Han forteller at skademeldingene har tikket gjennom hele helgen, og utover hele mandag. 

– Bare i dag har vi hatt hundrevis av henvendelser fra kunder rundt vann- og frosthendelser. Noen er uten vann og mistenker frosne rør, andre vet at de har frost i et vannrør, og forsøker å tine det opp. Da er det viktig å stenge hovedstoppekranen slik at vann ikke spruter ut dersom vannrøret sprekker. Sett opp temperaturen der frosten er, og åpne kranen litt og litt etter at isen har smeltet, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også