Forsikringsskader på hytter koster nesten 50.000 kroner i snitt

Vannskader er de dyreste for forsikringsselskapene. 
Foto: Frende Forsikring / PR
Foto: Frende Forsikring / PR

Produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren, sier at snittet øker hvert år. 

- Snittet øker for tredje året på rad. I fjor var det på 48 696 kroner per skade. Det var nesten 19 000 hytteskader og til sammen kostet de mer enn 920 millioner kroner, sier han til Finansnorge/NTB

Han sier at mye av skadene som nå har vært, er grunnet “Hans”., men er også spent på hva de kommende høststormene vil gjøre. 

- Jeg er spent på hvor mange store høststormer vi får i år. Det har mye å si for mengden vann- og kaskoskader. I fjor var nesten 6 av 10 hytteskader en av disse to typene.

Han sier også at hytteeiere må ta lærdom av de foregående stormene som har vært, og ta grundige forhåndsregler. 

- Jeg håper mange lærte seg noen enkle skadeforebyggende triks da uværet «Hans» herjet i august. Mange blir overrasket over hvor små ting som kunne forhindret skaden de har fått. 

- Dette er tiden for å gjøre høstens dugnad. Tett hull så skadedyrene ikke kommer inn og sørg for at rørene ikke ligger dårlig beskyttet når kulda kommer. Det er for sent å kaste seg i bilen når høststormen allerede hamrer på døren. Du kan også avtale med hyttenaboene dine at dere holder et lite øye med hverandres eiendommer i perioder med mye vær. Da slipper skaden å ligge uoppdaget til neste gang du er innom. 

Han peker på brann som den nest dyreste skaden for hytteeiere. 

- Brannskader var den dyreste skadetypen på norske hytter i fjor. Det beste trikset for å sikre seg mot det er å trekke ut unødvendige kontakter når du drar fra hytta og sikre den mot lynnedslag, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også