Forsikringsselskapene melder om over 5000 skademeldinger etter «Hans»

Uværet «Hans» har forårsaket mange skader i deler av Norge. I løpet av helgen har Tryg, Gjensidige, If og Fremtind meldt om 5437 skademeldinger. 
Campingplasser i Aurdal/Bagn er oversvømmet av vann. Store ødeleggelser på bygninger og vogner. Ekstremværet traff Sørøst-Norge med kraftig regnvær mandag til onsdag. Flere områder er utsatt for blant annet flom, jordskred og andre skader. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Campingplasser i Aurdal/Bagn er oversvømmet av vann. Store ødeleggelser på bygninger og vogner. Ekstremværet traff Sørøst-Norge med kraftig regnvær mandag til onsdag. Flere områder er utsatt for blant annet flom, jordskred og andre skader. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Tryg Forsikring har per mandag morgen mottatt 931 skademeldinger i forbindelse med ekstremværet «Hans», det melder forsikringsselskapet i en pressemelding. Det er skader på bygning og innbo som dominerer med vel 740 innmeldte saker. I all hovedsak vann som har trengt inn i kjellere i bolighus.

– Vi har i tillegg skader på Næringsbygg, reise, en del båter samt 66 bilskader. Mange av disse er kjøretøy som er utilgjengelige på grunn av evakuering eller veisperringer, og hvor vi gir våre kunder leiebil som en nødhjelp, uttaler kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen, i pressemeldingen.

Forsikringsselskapet påpeker at antallet henvendelser dempet seg betraktelig over helgen. Det samsvarer med det Gjensidige opplever. Søndag kveld meldte forsikringsselskapet at antall meldinger har flatet ut siden fredag kveld og søndag hadde de registrert 2.200 skademeldinger

– Fortsatt vil det komme flere skademeldinger, men det kan se ut til at skademeldingstoppen samsvarer godt med flomtoppen, uttaler kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad, i en pressemelding. 

Han forklarer at forsikringsselskapet ser kjellere som står under vann, næringsbygg hvor all virksomhet er stanset på grunn av oversvømmelser, hager som er rasert og skader på innbo. I tillegg har Gjensidige mottatt nærmere 800 henvendelser om «Hans» fra kunder på reise.

Siste oppdatering fra If kom lørdag morgen, da hadde forsikringsselskapet If passert over 1000 skademeldinger som følge av ekstremværet «Hans» og flommene etterpå. Kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz varsler at det kan bli kapasitetsutfordringer innen håndverkerstjenester de kommende månedene.

– Når mange tusen kjellere, førsteetasjer, produksjonslokaler og lagerbygg skal repareres samtidig, vil det dessverre kunne ta noe lenger tid enn vanligvis å bygge opp igjen etter en enkeltstående vannskade. Det blir alltid én av konsekvensene ved slike store naturhendelser, uttaler Clementz i en pressemelding.

Sist oppdatering fra Fremtind var fredag ettermiddag, da opplyste forsikringsselskapet at det var kommet inn 1300 skademeldinger som følge av «Hans».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også