Uværet «Hans» har ført til over 1700 skademeldinger til nå

Forsikringsselskapene Gjensidige, Tryg og If har til sammen registrert 1700 skademeldinger som følge av uværet. Selskapene forventer en stor økning i antall skademeldinger de nærmeste dagene. 
Flere hus er tatt av et skred som har gått gjennom et boligområde i Bagn i Valdres. Ekremværet Hans har ført til flere skred og stor vannføring i elver og vassdrag. | Foto: Cornelius Poppe / NTB
Flere hus er tatt av et skred som har gått gjennom et boligområde i Bagn i Valdres. Ekremværet Hans har ført til flere skred og stor vannføring i elver og vassdrag. | Foto: Cornelius Poppe / NTB
av TEST TEST

Ekstremværet «Hans» herjer fortsatt med store deler av landet, og rødt faresignal gjelder fremdeles flere steder. 

Til sammen har de tre forsikringsselskapene Gjensidige, If og Tryg registrert over 1700 skademeldinger per onsdag morgen, og forventer at disse vil øke dagene fremover. 

– Skadetallene har altså doblet seg siden i går morges, og vi forventer et nytt rush med skademeldinger i dag, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg i en pressemelding. 

Det er kommet flest skademeldinger fra Viken, Oslo og Innlandet skriver Gjensidige i en pressemelding. Lillestrøm er hardest rammet, med skaderegistreringer på 71. If og Tryg melder også om at det er kommet flest skademeldinger fra disse områdene. 

De typiske skadene som blir meldt inn er vannskader forårsaket av vann i kjellere og gjennom utette tak og vegger. Det er i tillegg en del biler, campingvogner og båter som er skadet av uværet, skriver If. 

Tryg anslår at skadekostnadene så langt ligger på over 40 millioner kroner, og forventer en økning på dette i tiden fremover. 

– Totalkostnadene etter ekstremværet vil antagelig passere 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett, sier kommunikasjonssjef Line Marcelius i Gjensidige i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også