Tror uværet vil koste over 200 millioner kroner

– Det er fortsatt tidlig, så 200 millioner kroner er derfor et forsiktig anslag, sier Line Marcelius i Gjensidige. 
TOTALKOSTNAD: Gjensidige tror at "Hans" kommer til å gi skader for over 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett. | Foto: Gjensidige
TOTALKOSTNAD: Gjensidige tror at "Hans" kommer til å gi skader for over 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett. | Foto: Gjensidige

Skadeomfanget etter ekstremværet «Hans» fortsetter å øke. Gjensidige har nå registrert over 150 flere skademeldinger siden tirsdag morgen, nærmere 500 meldinger totalt. Lillestrøm, Gran i Innlandet og Oslo har flest skader.

– Totalkostnadene etter ekstremværet vil antagelig passere 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett, sier kommunikasjonssjef Line Marcelius i Gjensidige i en pressemelding. 

Hun peker videre på at skader på offentlig infrastruktur og annet som ikke dekkes av privat forsikring kommer i tillegg, slik at samfunnets kostnader blir betydelig høyere. Det er dessuten først når vannet har trukket tilbake at man ser det fulle omfanget. 

– Det er fortsatt tidlig, og sluttsummen for forsikringsselskapene kan bli betydelig høyere. 200 millioner kroner er derfor et forsiktig anslag, sier Marcelius, og legger til at tidlig varsling trolig har begrenset skadeomfanget av uværet. 

– Meteorologene har vært tidlig ute med å varsle, og kommunene har gjort ulike tiltak overfor sine berørte innbyggere. Dette gjør at mange har tatt grep tidlig, og begrenset skadeomfanget. Samtidig er det ikke alltid mulig å sikre alt på egen eiendom; det aller viktigste er å sikre seg selv og sine, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også