Gjensidige kjøper dansk forsikringsselskap

Pensjonskassen Pensam selger sin skadeforsikringsvirksomhet til Gjensidige. 
Gjensidige kjøper skadeforsikringsvirksomheten til danske Pensam. Det er Gjensidiges andre oppkjøp i Danmark i år. | Foto: Paul Paiewonsky
Gjensidige kjøper skadeforsikringsvirksomheten til danske Pensam. Det er Gjensidiges andre oppkjøp i Danmark i år. | Foto: Paul Paiewonsky

Den danske pensjonskassen Pensam selger sin skadeforsikringsvirksomhet til Gjensidige. Ifølge danske Finanswatch skal Pensam i lang tid ha slitt med å oppnå lønnsomhet i skadeforsikringstilbudet til kundene. 

– I mer enn ti år har Pensam tilbudt attraktive og konkurransedyktige forsikringsprodukter til sine medlemmer. Derfor er jeg glad for at vi med Gjensidige har funnet en erfaren og veldrevet samarbeidspartner som i fremtiden vil kunne tilby forsikringsprodukter som matcher behovene til Pensams medlemmer, sier administrerende direktør Torsten Fels i Pensam i en børsmelding i forbindelse med salget. 

Hvis danske myndigheter godkjenner salget, vil 26 ansatte og en kundeportefølje på 26.000 kunder gå over til Gjensidige i Danmark. Samtidig inngår Gjensidige og Pensam et strategisk samarbeid. 

– Vår nye samarbeidspartner Pensam har 485.000 medlemmer. Det gir interessante perspektiver for gjensidig vekst og samarbeid, sier landsjef Iason Johannessen i Gjensidige Danmark. 

Det er det andre oppkjøpet for Gjensidige i Danmark i år. Tidligere i år kjøpte Gjensidige bedriftsporteføljen til Sønderjysk forsikring for 300 millioner norske kroner. Prisen for Pensam-porteføljen er ikke offentlig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også