Gjensidige varsler storskade-tap på 240 millioner i andre kvartal

Tapet er Gjensidiges andel av en storskade som dekket av Norsk naturskadepool.
Gjensidige regnskapsfører et tap på 240 millioner kroner knyttet til en stor naturskade i andre kvartal. | Foto: Gjensidige/pr
Gjensidige regnskapsfører et tap på 240 millioner kroner knyttet til en stor naturskade i andre kvartal. | Foto: Gjensidige/pr

Gjensidige skriver i en børsmelding at selskapet vil regnskapsføre et tap på omtrent 240 millioner kroner i andre kvartal knyttet til en naturskade. 

Størrelsen på beløpet gjenspeiler Gjensidiges markedsandel i Norsk Naturskadepool, en felles ordning mellom forsikringsselskapene som dekker store naturskader ut fra en fordelingsnøkkel som gjenspeiler aktørenes markedsandel. 

Skaden det refereres til er ikke oppgitt i meldingen, men det henvises til markedsandel innen brannforsikring. Totalt skal skaden antas å påføre bransjen en kostnad på 900 millioner kroner, men summen kan ifølge Gjensidige endre seg.

«Tapsestimatet er svært usikkert og kan bli justert i fremtiden», skriver Gjensidige i meldingen. 

Gjensidige vil allokere 30 millioner av tapet til personmarked og resten til bedriftsmarked i regnskapet. 

Norsk naturskadepool er en unik ordning i internasjonal sammenheng. Gjennom ordningen innbetaler alle forsikringsselskaper en «kontingent» ut fra sin markedsandel. Naturskadepoolen brukes til å dekke kostnader ved naturskader av en viss størrelse som rammer hele bransjen. Dermed vil ingen enkeltselskaper rammes hardt av enkelthendelser og konkurranse og soliditet kan opprettholdes i hele bransjen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også