Flomvarsel sendt ut flere steder

Denne uken er det flere steder i Norge sendt ut varsel om flom. Frende er forberedt på å få mye å gjøre. 
FLOMVARSEL: – Varme om våren og snøsmelting fra fjellene blir fort oppskriften på flom, forteller kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring.
FLOMVARSEL: – Varme om våren og snøsmelting fra fjellene blir fort oppskriften på flom, forteller kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring.
av SYNNØVE PRYTZ BERSET

NVE advarer mot jord-, sørpe- og flomskred ulike steder på grunn av høyere temperaturer, økt snøsmelting og regn. De ulike varslene er på såkalt gult nivå. 

Oppskriften på flom

Store deler av Østlandet og Trøndelag har fare for jord-, sørpe- og flomskred til tirsdag morgen. I tillegg er det sendt varsel om økende fare for samme type skred i Troms og Finnmark.

– Varme om våren og snøsmelting fra fjellene blir fort oppskriften på flom. Da er det viktig at folk er forberedt, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring i en pressemelding. 

Om det kommer regn på toppen av mildvær og snøsmelting øker risikoen for en vårflom betydelig, advarer hun videre. 

– Ofte skal det små nivåendringer til, for å gi store flomskader, sier Slettemoen. Mange steder stiger også grunnvannet betraktelig når flommen kommer. 

Krever stor innsats fra forsikringsselskapene

Flomskader krever stor innsats fra forsikringsselskapene, som har forberedt både takstfolk og skadeapparat nå når farevarslene kommer på løpende bånd.

– For kundene er det viktig at noen kommer så fort som mulig, for å berolige dem og gi dem råd, og dokumentere skadene. Slik vet de at vi er i gang med skadebehandlingen, forteller Slettemoen i Frende.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også