Den tiltalte bankvikarens far: – Jeg har aldri sett ham sånn. Han var helt borte vekk

Sønnen har tidligere hatt problemer med gambling, fortalte bankvikarens far i retten onsdag. 
SPILLEGALSKAP: Under rettsaken mot vikaren som er tiltalt for å ha svindlet Sparebank 1 SMN for nærmere 75 millioner kroner fortalte faren idag at sønnen lenge har hatt problemer med gambling.
SPILLEGALSKAP: Under rettsaken mot vikaren som er tiltalt for å ha svindlet Sparebank 1 SMN for nærmere 75 millioner kroner fortalte faren idag at sønnen lenge har hatt problemer med gambling.

Denne uken foregår rettsaken hvor en tidligere bankvikar hos Sparebank 1 SMN i Trondheim er tiltalt for å ha underslått nesten 75 millioner kroner. 

I retten onsdag fortalte faren hans at han to dager før sønnen ble anmeldt og pågrepet ble oppringt av sønnens daværende samboer som ba om hjelp fordi hun trodde noe var galt med samboeren. Det kom da fram at det dreide seg om et underslag på 16 millioner kroner, skriver lokalavisen Nidaros. Faren avtalte å komme på besøk, og fortalte i retten at han ikke kjente igjen sønnen under besøket. 

– Jeg prøvde å snakke med ham, men det var veldig usammenhengende.

Etter to og en halv uke i varetekt, ble det bestemt at han skulle tvangsinnlegges på en akuttpost ved Østmarka sykehus. Senere ble han overført til distriktspsykiatrisk senter (DPS) hvor han ble diagnostisert med patologisk spillelidenskap. Faren fortalte i retten i dag at sønnen tidligere har hatt problemer med gambling, og at han og resten av familien er opptatt av å støtte sønnen i tiden som kommer, skriver Nidaros.

– Det er ikke bare en straffesak, men også et erstatningssøksmål. Man kan bli litt mørkeredd når man tenker på hvordan det skal bli. I beste fall kan det være snakk om en livstidsstraff når det gjelder erstatning, men det må vi takle etter hvert. Jeg håper at vi får til et opplegg som gjør at vi kan ha mulighet til å bidra med å få ham på beina igjen, sa han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også