SMN-vikaren var opp over ti millioner kroner tidlig i svindelen

Sier selv han ikke husker om han var opp eller ned på tradingen. 
Foto: Ole Martin Wold/NTB
Foto: Ole Martin Wold/NTB

Mannen som er tiltalt, og har innrømmet, svindelen mot Sparebank 1 SMN på nesten 75 millioner kroner, vitnet andre dag av rettsaken på hva som drev ham til å fortsette. Han sa tydelig at han var klar over at pengene han satset var i såkalte høyrisiko-aksjer. 

– Jeg hadde en forståelse av at det var høy risiko, ja. Spilleavhengigheten min startet med fond, gikk over til aksjer, videre til daytrading av aksjer og til slutt finansielle instrumenter med høy risiko. Det hadde helt klart vært lurere å sette pengene i et indeksfond, sa han ifølge E24

På spørsmål om han visste om han var opp eller ned på tradingen, sa han at han var usikker, men at han mente han kunne ha vært opp i periode. 

Ifølge politiadvokat Ole Andreas Aftret, som har etterforsket saken, hadde tiltalte den 9. januar 2023 32,6 millioner kroner på sin konto hos meglerkontoret IG i Tyskland. På samme tidspunkt hadde han svindlet Sparebank 1 SMN for rett i underkant av 22,3 millioner kroner. Altså 10,3 millioner kroner i ”gevinst”. 

På spørsmål om hvorfor han ikke stoppet da, sa han at han var i så dårlig forfatning at han ikke klarte å tenke skikkelig. 

– Det var i en situasjon hvor jeg var i en spilleboble. Jeg var i veldig dårlig form og brukte spillingen som en måte å dempe følelser på. Jeg har ikke noen annen forklaring. Jeg hadde ikke noe logikk i meg i den perioden der. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også