Sparebank 1 SMN svindlet for 74,8 millioner kroner – får ikke fremme krav

Banken har ikke tatt stilling til om de ønsker å anke beslutningen. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Mannen i 20-årene som nå må møte i retten i begynnelsen av desember, jobbet som vikar for Sparebank 1 SMN da han skal ha overført flere beløper til sine kontoer i andre banker. Størsteparten av pengene skal ha blitt overført til banker i utlandet. Mannen har innrømmet det forholdet. 

Nå melder Nidaros at banken måtte ta et standpunkt før rettsaken starter om de ønsket å fremme et krav under hovedforhandlingene. Nå har Trøndelag tingrett kommet frem til at erstatningskravet fra banken ikke får bli fremmet under hovedforhandlingene. 

Bankens advokat, Jan B. Jansen i Bahr, forteller at banken ennå ikke har tatt stilling til beslutningen fra tingretten, men sier at den klare hovedregelen skal være at erstatningskravet behandles sammen med straffesaken.

«Ingen av de grunner som er anført av adv. Gheslaghi (tiltaltes advokat) tilsier at det sivile kravet ikke bør behandles i straffesaken. De faktiske forhold som ligger til grunn for det sivile kravet er oversiktlige og vil i stor grad være overlappende med temaene i straffesaken», argumenterte han.

Motpartens advokat, Jasmin Gheshlaghi hos Wiig & Co, argumenterte for at en erstatningssak hører hjemme sivilt, altså utenfor retten. En slutning også retten kom frem til. 

«Retten anser for øvrig at en eventuelt fellende dom i straffekravet vil kunne gi grunnlag for en svært spisset hovedforhandling i forhold til de sivile krav», skriver retten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også