Mann siktet for underslag av 74,8 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN

Vikaren som underslo store summer fra Sparebank 1 SMN ved juletider i fjor er nå tiltalt. 50 millioner kroner regnes som tapt. Strafferammen er seks år. 
Arkivbilde. Sparebank 1 SMN. | Foto: Sebastian Holsen
Arkivbilde. Sparebank 1 SMN. | Foto: Sebastian Holsen

Ifølge flere medier skal mannen, som ved å ha vært innleid vikar fra Manpower til banken, ha utnyttet sine tilganger til bankens datasystemer til å overføre store summer til egne kontoer. 

Mannen ble pågrepet av politiet i Trøndelag i januar. 

Ifølge tiltalen skal mannen ha overført penger til kontoene sine i Sparebank 1 SMN, for så å overføre de til sin konto i DNB. Herfra skal mesteparten av pengene (cirka 60 millioner kroner) ha blitt overført til IG Europe GmbH i Tyskland. De resterende 15 millionene ble ført til Nordnet Bank i Sverige. 

Statsadvokat Eli Reberg Nessimo sier i en pressemelding at tiltalen er meget alvorlig, men ønsker ikke å si noe om straffeutmålingen. 

– Dette er en alvorlig tiltale, som omhandler store summer. Det er imidlertid for tidlig å si noe om straffenivået i saken. Saken vil sendes til tingretten for beramming mandag 2. oktober, og så er det retten som må vurdere om det er grunnlag for å domfelle tiltalte i saken. Påtalemyndigheten har ingen ytterligere kommentarer til tiltalebeslutningen, heter det i meldingen. 

Det er også rapportert at av de pengene som ble ført til IG Europe, så ble 20 millioner kroner ført tilbake til Danske bank, og deretter ble flyttet igjen. 

Mannen er også tiltalt for å ha svindlet sin ekssamboer for cirka 300.000 kroner. 

Mannens forsvarer, Christian Wiig, sier til DN at tiltalen er som forventet, men at han ikke forstår hvorfor det har tatt så lang tid siden mannen erkjente alle forhold i saken i vinter. 

– Det begynte ganske smått før beløpene dro på seg. Den tiltaltes underslag fordrer ingen spesielle ferdigheter. Han har en helt ordinær treårig høyere utdannelse, sier advokat Wiig til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også