Underslagssiktet SMN-ansatt er løslatt

Mannen som er siktet for å ha underslått store summer fra en bank i Trondheim, er løslatt.
Politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt sier det ikke er fare for bevisforspillelse lenger. | Foto: Sebastian Holsen, Trøndelag politidistrikt
Politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt sier det ikke er fare for bevisforspillelse lenger. | Foto: Sebastian Holsen, Trøndelag politidistrikt
NTB

Mannen, som var vikar i Sparebank 1 Midt-Norge, er siktet for grovt underslag og grov hvitvasking. Han ble pågrepet 19. januar. Denne uka ble han løslatt. Han ivaretas nå av helsevesenet, opplyser politiet.

– Politiet mener at etterforskningen har kommet såpass langt at det ikke er bevisforspillelsesfare, og at unndragelsesfaren er redusert. Dette gjør at det ikke er grunnlag for videre varetektsfengsling, sier Ole Andreas Aftret, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

Mannen, som er i 20-årene, har erkjent å ha underslått rundt 75 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN. Over 50 millioner er tapt på «ville spekulasjoner» i utlandet.

Etterforskerne er rimelig sikre på omfanget – det totale beløpet som er forsvunnet fra banken og hvor store deler av det som er gått tapt, ifølge Aftret.

– I hovedtrekk skal underslaget være gjennomført ved at siktede har utnyttet sine tilganger til bankens systemer til å underslå bankens midler, har han gjort.

Mannen i 20-årene var innleid som vikar ved hovedkontoret i Sparebank 1 SMN i Trondheim da underslagene ble begått. Han har erkjent straffskyld etter siktelsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også