Den siktede i SMN-underslaget fikk overføre penger gjennom en norsk bank på tross av en brå endring i transaksjonsmønsteret hans

Den siktede mannen i SMN-underslaget førte hoveddelen av pengene gjennom én norsk bank. Han ble ikke stoppet på tross av en brå endring i transaksjonsmønsteret. 
Politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt sier det ikke er fare for bevisforspillelse lenger. | Foto: Sebastian Holsen, Trøndelag politidistrikt
Politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt sier det ikke er fare for bevisforspillelse lenger. | Foto: Sebastian Holsen, Trøndelag politidistrikt

Politiet i Trøndelag pågrep den 19. januar en person som er siktet for grovt underslag og grov hvitvasking av penger. Siktede, som var innleid vikar i Sparebank 1 SMN, har erkjent straffeskyld. Av 75 millioner underslåtte kroner regnes 50 millioner kroner som tapt, ifølge banken. 

Siktedes forsvarer, Christian Wiig, har forklart at den siktede overførte pengene til sine egne kontoer i DNB og Danske Bank til utlandet. Danske Bank har bekreftet at deler av pengene gikk gjennom dem og at det ble oppdaget umiddelbart. 

Påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt, Ole Andreas Aftret, sier til MN24.no at mesteparten av pengene er overført gjennom en bank og at etterforskningen tyder på at mannen ikke har hatt påfallende mange kontoer i denne banken. Han vil ikke navngi banken. Siktedes forsvarer opplyser til avisen at det er DNB. Den siktede skal ifølge Aftret ikke ha forsøkt å skjule overføringene gjennom mange små beløp.

– Vi har merket oss at siktedes overføringer ikke er stanset til tross for at det skjedde en brå endring i transaksjonsmønsteret hans, fra et vanlig forbruk til at det ble overført sekssifrede beløp mange ganger daglig, sier Aftret til MN24.no.

Banken som Aftret utpeker som banken mest penger gikk gjennom sendte den siktede et brev i starten av året, hvor de har etterspurt opplysninger om hvor pengene kommer fra. Likevel lyktes den siktede med å gjennomføre rundt 100 transaksjoner som alle er på sekssifrede beløp i løpet av to-tre dager før mannen ble pågrepet. Kommunikasjonsdirektør i DNB, Vibeke Lewin, skriver i en e-post til MN24.no at banken ikke kan svare på spørsmål rundt saken fordi den er under etterforskning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også