Jakter penger fra SMN-underslaget i Tyskland og Sverige

Banken mener å ha kontroll på et tosifret antall millioner fra underslaget i Sparebank 1 SMN. Økokrim jobber med å fryse midler i utlandet.
Konserndirektør Rolf Jarle Brøske i Sparebank 1 SMN sier banken nå har kontroll på et tosifret millionbeløp etter underslaget.
Konserndirektør Rolf Jarle Brøske i Sparebank 1 SMN sier banken nå har kontroll på et tosifret millionbeløp etter underslaget.

Politiet har foreløpig ikke opplyst om annet enn at siktede har underslått «et titalls millioner» fra banken. Målet er å kunne oppgi et mer eksakt beløp i løpet av uka. Først må politiet skaffe seg oversikt over hvor mye som er borte og hvor mye man har lyktes i å sikre, skriver Adresseavisen

Offentliggjøring av en konkret sum kan være børssensitiv informasjon, og må gjøres i samråd med banken, oppgir politiet.

Det er Enhet for finansiell etterretning og Asset Recovery Office ved Økokrim som jobber med å skaffe tilbake pengene. 

Banken mener nå å ha kontroll på et tosifret millionbeløp etter underslaget. 

– I samarbeid med politiet og Økokrim mener vi å ha fått kontroll på en del av pengene. Det er snakk om et tosifret millionbeløp som vi mener det nå er kontroll på, sier konserndirektør i Sparebank 1 SMN, Rolf Jarle Brøske til Adresseavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også