Sparebank 1 SMN: Underslagssiktet mener han burde vært stoppet tidligere

Sjelden det underslås beløp i denne størrelsesorden i Norge, sier politiet.
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

Den midlertidig ansatte som er siktet for underslag i Sparebank 1 SMN, er varetektsfengslet i to uker begrunnet med stor fare for bevisforspillelse. Den bankansatte skal ha tatt kontakt med advokat dagen før pågripelsen. Målet var å forhandle med banken for å unngå pågripelse og anmeldelse.

Allerede i romjula skal den midlertidig ansatte av blitt kontaktet av internkontrollen i banken. 

– De spurte om enkelte ting som ikke var helt greit. Han sier at han kanskje burde blitt stoppet av banken da, sier forsvarer Christian Wiig til NRK.

Wiig opplyser at de straffbare forholdene har pågått i litt over en måned. Klienten har jobbet som vikar i banken, av og på i to-tre år, i en underordnet funksjonærstilling, ifølge forsvareren.

VG skriver at samboeren til den siktede bankvikaren skal være siktet for medvirkning.

Uvanlig stort beløp

I dag kommer de ansatte i Sparebank 1 SMN tilbake på jobb for første gang etter at underslaget ble kjent. De ansatte skal ha blitt varslet på lørdag, og bankens ledelse satt lørdag i krisemøte på hovedkontoret i Trondheim, ifølge NRK

Konserndirektør Rolf Jarle Brøske tar høyde for at en stor del av de underslåtte midlene er tapt. Banken har klart å sikre en mindre del av pengene. Nå varsler banken at de vil gjennomgå alle interne rutiner.

Pål Lønseth, leder for Økokrim, sier at slike underslag ikke er uvanlige i Norge, men at det er beløpets størrelse som gjør saken spesiell. 

– Det er heldigvis sjelden at beløpene er så fullt store som dette. Det er en spesiell sak, fordi det er sjelden at bankansatte kommer unna med så vidt store beløp, som det er snakk om her, sier han til NRK.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også