Politiet mener DNB holdt tilbake opplysninger i svindelsak

Mener dette kan ha hindret etterforskningens fremdrift. 
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

I saken hvor en tidligere vikar hos Sparebank 1 SMN er tiltalt for å ha underslått 74,8 millioner kroner, mener nå politiet at DNB hindret politiet å etterforske om tiltalte hadde samarbeidspartnere på innsiden av banken, skiver E24

Pengene som ifølge tiltalen ble svindlet fra Sparebank 1 SMN skal ha blitt overført til mannens konto i DNB, hvor pengene så skal ha blitt overført videre til banker innenlands og utenlands. Cirka 70,7 millioner kroner ble overført fra mannens DNB konto til meglerhuset IG Europe i Tyskland. 

Her skal pengene ha blitt investert i diverse verdipapirer og andre risikable investeringer. 

Nå har det kommet frem at mannen også har hatt et tidligere arbeidsforhold i DNB. Derfor ønsket politiet å undersøke om mannen derfor har hatt medhjelpere i nettopp DNB.

Politiadvokat Ole Andreas Aftret sier til E24 at bankens mangel på samarbeidsvilje gjorde det vanskelig for politiet å etterforske. 

– Banken har ikke ønsket å gi politiet mer informasjon rundt hvorfor de etterspurte informasjonen eller hvilke vurderinger som ble lagt til grunn for å sette spørsmålstegn ved tiltaltes kontoaktiviteter, under henvisning til at de ikke kan gjøre det uten å røpe en forretningshemmelighet. De har heller ikke ønsket å svare på hvorfor ikke flere transaksjoner ble underlagt ytterligere kontroll med samme begrunnelse, sier Aftret. 

Tiltalte har erkjent de påståtte handlingene i avhør med politiet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også