SMN-svindleren skjulte ugjerningen ved å kalle banktransaksjoner for «test»

Det skal ha vært 49 overføringer mellom mannens forskjellige konti før de ble gamblet bort. 
FORSVARER: Advokatene Christian Wiig er forsvarer for den tiltalte mannen i 20-årene. | Foto: Wiig og Co / PR
FORSVARER: Advokatene Christian Wiig er forsvarer for den tiltalte mannen i 20-årene. | Foto: Wiig og Co / PR

Under første dag av forklaringen til den svindeltiltalte mannen i 20-årene, var det en angrende synder som møtte opp. Mannen har innrømmet ugjerningen og forklarte seg om en ukontrollert spillavhengighet grunnet depresjoner, som han forsøkte å døyve, ifølge DN

– Jeg er kjempelei meg for det som har skjedd. Jeg har ødelagt kjempe mye for meg selv og satt mine nærmeste i en veldig vanskelig situasjon. Jeg skulle gjerne gått tilbake og gjort det om, sa mannen i forklaringen sin. 

Han fortalte videre om et om hvordan han klarte å overføre penger som han skjulte som tester ovenfor systemet i banken. Det kom frem at overførslene fikk seks alarmer til å gå hos bankens eget antihvitvaskingssystem. 

Ifølge E24, som også dekker rettssaken, sier mannen at han ikke kan huske foranledningen for svindelen, heller ikke hvor lenge det pågikk. Men han var skråsikker på at han kom til å bli stoppet nesten hver dag. 

– Jeg husker ikke hva jeg tenkte i starten av underslaget. Jeg vet at jeg hadde et problem med spilling og at jeg var veldig langt nede da det skjedde. Jeg brukte spilling som en måte å dempe depressive følelser på. Jeg vet at det strakte seg over en måned, hvor spillingen økte og økte. Jeg tror spillingen økte fordi jeg prøvde å tjene inn pengene som var tapt gjennom perioden, sa han.

Adresseavisen rapporterer at mannen fortalte at pengene som ble lurt unna, ble overført til han konto i DNB, før de ble overført til høyrisiko-handel utenlands. 

– Så overførte jeg til DNB. Rett og slett fordi DNB ikke hadde noen begrensninger på overføringer til kort til IG, forklarte han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også