Forbruksbanker går sammen om felles trafikklysmodell for kredittvurderinger

Forbrukere som søker usikret gjeld skal nå få en mer forståelig tilbakemelding på kredittvurderingen sin opp mot låneproduktet de søker om. 
Prosjektleder Adeleid Ansnes i Sparebank 1 Kreditt | Foto: Sparebank 1
Prosjektleder Adeleid Ansnes i Sparebank 1 Kreditt | Foto: Sparebank 1

En rekke norske forbruksbanker har gått sammen om en felles standard for presentering av en kundes kredittvurdering ut fra en trafikklysmodell med rød, gul og grønn kategorisering. 

Samarbeidet er en respons på et lovfestet krav i Finansavtaleloven som trådte i kraft 1. juli, der trafikklysmodellen blir innført som lovkrav. 

– Kundens behov vil alltid være i fokus hos oss. At vi nå har fått på plass prinsippene for en teknisk standard på tvers av alle selskapene er til det beste for alle, både for kundene våre og oss i bransjen innen usikret kreditt, sier prosjektleder Adeleid Ansnes i Sparebank 1 Kreditt i en pressemelding. 

Sparebank 1 Kreditt har ledet samarbeidsprosjektet hvor Bank Norwegian (en del av NOBA Bank group AB), Eika Kredittbank, Morrow Bank, Resurs Bank, Entercard og Santander har deltatt.

Hensikten er at en kunde som søker om usikret kreditt eller lån enklere skal se hvor risikabelt det er å ta opp den aktuelle kreditten. 

– Dette gir kundene større trygghet og innsikt i egen økonomisk situasjon. Fordi de får et bedre bilde av risikoen de påtar seg ved å takke ja til kreditten de blir innvilget, stiller trafikklysmodellen dem bedre i stand til å ta informerte valg, sier Ansnes.

Prosjektet kom i gang etter et medlemsmøte i Finansieringsselskapenes forening i vår. 

– Det er veldig positivt å se at foreningen som arena kan gi utspring for at en samlet bransje har utarbeidet denne trafikklysmodellen, sier administrerende direktør for Finansieringsselskapenens forening, Knut Øvernes, i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også