Crédit Agricole inntar Norge

Den franske storbanken Crédtic Agricole har nå fått godkjenning på oppkjøp og går inn i det norske markedet.
Fra v. Prosjektleder Jørn Garder og administrerende direktør Dag Fraurud i Drivilia Norge. | Foto: Drivalia
Fra v. Prosjektleder Jørn Garder og administrerende direktør Dag Fraurud i Drivilia Norge. | Foto: Drivalia

Crédit Agricole Auto Bank Groups utleie- og mobilitetsselskap Drivalia har nå offisielt fullført oppkjøpet av ALD Automotives virksomhet i Norge, etter at selskapet nå har fått godkjenning fra EU-kommisjonen, skriver Drivalia i en pressemelding.

Avtalen er en del av en større satsing der selskapet også har kjøpt ALD Automotives virksomhet i Irland, samt Leaseplans virksomheter i Finland og Tsjekkia, med totalt 70.000 kjøretøy og omtrent 430 ansatte. 

I Norge vil aktivitetene bli ledet av Dag Fraurud, som i første omgang skal fokusere på operasjonell leasing. Fremover vil tilbudet gradvis utvides, skriver selskapet.

– Vi er glade og stolte over å ønske det norske teamet velkommen til vår store familie. Dette oppkjøpet markerer et vendepunkt for Drivalias prosjekt i Europa. Med lanseringen av vårt nye datterselskap i Norge, beveger vi oss stadig nærmere vårt mål om å bli en ledende pan-europeisk aktør innen morgendagens mobilitet, sier administrerende direktør Giacomo Carelli i Crédit Agricole Auto Bank og styreformann i Drivalia.

Det vil være en prosess med rebranding, men den norske filialen vil altså bli en del av Crédit Agricole, som betjener 53 millioner kunder i 46 land.

– Vi ser frem til å ta fatt på denne reisen, som vi er trygge på at vil bestå av kontinuerlig vekst og utvikling. Ytterliggere styrket av våre nye eiere, har Drivalia Norge et svært kompetent team med sterkt fokus på både miljø, innovasjon og fleksibilitet innenfor mobilitetsbransjen. Vi gleder oss til å holde frem med vår virksomhet innenfor operasjonell leasing, samtidig som vi vil kunne tilby våre kunder nye og fleksible løsninger som vi tror vi forenkle bilhverdagen, sier administrerende direktør i Drivalia Norge, Dag Fraurud. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også