Sbankens utlånsportefølje falt med 1,4 milliarder kroner

Sbanken kan kun skryte på seg et godt underliggende resultat dette kvartalet. – Selv om utlån til boligformål var ned i kvartalet, er vi tilfreds med å snu til positiv vekst mot slutten av kvartalet, uttaler Øyvind Thomassen, administrerende direktør i Sbanken.
Øyvind Thomassen er administrerende direktør i Sbanken.
Øyvind Thomassen er administrerende direktør i Sbanken.

Ifølge ham skyldes dette bankens initiativ tilknyttet rentegarantien og et nytt rammelånsprodukt.

Ved utgangen av andre kvartal var utlånsporteføljen til Sbanken på 82 milliarder kroner. Det tilsvarer en nedgang på 1,4 milliarder kroner i løpet av kvartalet og tilsvarer en årlig negativ utlånsvekst på 2,9 prosent.

– Avgangsnivået for utlån til boligformål var forhøyet i mai, mens boliglånsveksten i juni var moderat positiv,skriver banken i kvartalsrapporten.

Dette er fjerde kvartal på rad hvor banken opplever en fallende eller flat utvikling i utlånsvolumene.

– Unikt kvartal i bankens historie

– Dette kvartalet har vært unikt i bankens historie. Spareroboten vår er blitt verdens første autoriserte robotrådgiver, og vi er nok en gang blitt kåret til banken med de mest fornøyde og lojale bankkundene, uttaler Thommassen i en pressemelding i forbindelse med offtenliggjøringen av kvartalsrapporten.

– Nyheten som har fått mest i oppmerksomhet, spesielt blant kunder, er DNB sitt tilbud på Sbanken. Vi venter fortsatt på godkjenning fra Konkurransetilsynet, men den mottatte akseptgraden på over 90 prosent, i kombinasjon med tillatelsen fra Finansdepartementet, bringer oss nærmere til å klargjøre hva fremtiden bringer.

Sbanken fikk et resultat før skatt på 253,2 millioner kroner i andre kvartal, mot 210,9 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Netto renteinntekter økte med 8,4 millioner kroner, mens netto provisjonsinntekter økte med 4,1 millioner kroner. Egenkapitalavkastningen ble 11,1 prosent i kvartalet.

– Fondssparing økte til 29,4 milliarder kroner, et resultat av positivt markedssentiment og vedvarende høy fondstegning blant kunder, står det i kvartalsrapporten.

Banken trekkes selv frem disse hovedpunktene:

• DNBs tilbud på 108,85 kroner per aksje mottok kombinerte aksepter på 91,2 prosent

• Mottatt tillatelse fra Finansdepartementet – avventer samtykke fra Konkurransetilsynet

• Verdens første med autorisasjon av robotrådgiver for fondssparing

• Økt avgangsnivå for boliglån – kvartalsvis boliglånsvekst minus 1,3 prosent

• Robust kvalitet i utlånsbalansen – netto tilbakeføring av tapsavsetninger

Netto renteinntekter ble 392,4 millioner kroner, mot 384 millioner kroner på samme tid i fjor. Rentemarginen i kvartalet ble 1,58 prosent, som er opp tre basispunkter fra forrige kvartal.

Driftskostnadene var 191,1 millioner kroner, mot 183,8 millioner kroner. Av disse er 8,7 millioner kroner engangskostnader knyttet til den pågående tilbudsprosessen. Kostnadsgraden justert for engangseffekter var 42,9 prosent.

Netto kostnadsførte tap var positive med 18,8 millioner kroner, et resultat av tilbakeføring av tidligere bokførte tapsavsetninger. Dette tilsvarer en tapsgrad på minus 0,09 prosent.

– Det er spennende tider

Styret i Sbanken har fullmakt til å beslutte utdeling av utbytte for regnskapsåret 2020, begrenset oppad til 4,40 kroner per aksje.

– Det er spennende tider, og dersom DNB blir ny eier av Sbanken vil vi sammen lage strategiske planer for en reise i fellesskap, trekker Thomassen frem i pressemeldingen.

– DNB deler vår sterke lidenskap for digitale kundeopplevelser, og ved å kombinere våre komplementære organisasjoner kan vi sammen skape fremtidens ledende banktjenester, legger han til.

FinansWatch har bedt Sbanken om et intervju om resultatene, men banken ønsker ikke å kommentere tallene ytterligere i påvente av Konkurransetilsynets behandling av den mulige fusjonen med DNB.

Robot utløste gigantbot - tror ikke dette blir siste saken i sitt slag

Sbanken: Spareroboten er mer effektiv, mer konsekvent og har ennå ikke gjort feil

Den første norske finansroboten er autorisert

– Tro gjerne på julenissen, men Sbanken som merkenavn blir borte

Professor: – DNB har fått tillatelse til det meste av fusjoner og oppkjøp 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også