FinansWatch

Professor: – DNB har fått tillatelse til det meste av fusjoner og oppkjøp

– Det er veldig interessant om DNB i denne saken til sist får nei fra myndighetene siden tanken hele tiden har vært at banken skal bygges opp. DNB har hatt et slags «carte blanche». Kanskje det ikke er sånn lenger, sier professor Espen Ekberg til FinansWatch.

– Det som er spesielt med denne saken er at det er veldig lenge siden det har vært et større oppkjøp i bankbransjen, sier professor Espen Ekberg. | Foto: Berit Roald / NTB

Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at DNBs kjøp av Sbanken kan svekke konkurransen i markedet for sparing i fond. Derfor har tilsynet varslet en mulig stans av oppkjøpet.

– Bankmarkedet er et stort og viktig marked for norske forbrukere, og DNBs kjøp av Sbanken er et av de største oppkjøpene i markedet på mange år, uttalte avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Storbankene ønsker ikke likestillingskvoter

Både Danske Bank og Nordea i Danmark erkjenner at det er et likestillingsproblem på lederposisjonene, men de ønsker ikke å bruke kjønnskvoter for å gjøre noe med problemet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger