FinansWatch

Konkurransetilsynet varsler mulig stans av DNBs kjøp av Sbanken

Konkurransetilsynets foreløpige svar i saken er at de må se nærmere på innvirkningen oppkjøpet har på deler av virksomheten til Sbanken.

Gjermund Nese, avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet. | Foto: Marit Hommedal/Konkurransetilsynet

DNB skriver i en børsmelding i dag at Konkurransetilsynet har overført behandlingen av oppkjøpet av Sbanken til fase 2. Det vil si at tilsynet skal se nærmere på saken før det kommer et vedtak.

– Bankmarkedet er et stort og viktig marked for norske forbrukere, og DNBs kjøp av Sbanken er et av de største oppkjøpene i markedet på mange år. Basert på foreløpige analyser har tilsynet kommet til at det er nødvendig med ytterligere undersøkelser før det kan tas endelig stilling til om oppkjøpet skal tillates, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i en pressemelding.

Ifølge børsmeldingen er det konkurransen innen salg av fond Konkurransetilsynet vil se nærmere på.

«Tilbyder er tilfreds med at Konkurransetilsynet har bekreftet at mulige konkurransemessige bekymringene kun knytter seg til fondsdistribusjon og ikke til boliglån eller andre banktjenester som utgjør den vesentligste delen av Selskapets virksomhet», skriver DNB i meldingen.

– Konkurransetilsynet vil nå fortsette analysene av virkningene oppkjøpet vil ha for konkurransen i markedet for fondssparing. Dersom vi kommer til at det er grunn til å frykte at det for eksempel blir dyrere for norske forbrukere å spare i fond, vil vi vurdere å stoppe oppkjøpet, sier Nese.

Neste nøkkeldato i saken er 26. august. Da vil tilsynet komme med en ny melding om oppkjøpet enten er godkjent eller at de trenger enda mer tid. Deretter har selskapene 15 dager på seg til å svare på dette varselet. Et endelig vedtak vil komme senest 7. oktober.

En godkjenning kan imidlertid komme før, dersom tilsynet føler seg trygge på at konkurransen ikke blir vesentlig hemmet.

Sparebanken Vest: – Ingen har på seg ledertrøya nå

Handelsbanken om bærekraft: – Noen må ta på seg ledertrøya

Runa Kerr om Kvinner i Finans: – Vi må være tålmodige og vet at ikke alle hopper på med en gang 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch