FinansWatch

Debatt

Innlegg: Forslag til ny stiftelseslovgivning representerer ingen forenkling

Historiker og rådgiver i Civita Aslak Versto Storsletten skriver godt og innsiktsfullt om stiftelsenes rolle under overskriften «Frivillighetens år 2022». Blant ellers presise vurderinger, kan det imidlertid fremstå som at forslaget til endringer i stiftelseslovgivingen representerer en forenkling for stiftelsene. Vi har i likhet med andre deler av stiftelsessektoren kommet til stikk motsatt konklusjon. 

Innlegg: Ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet

– Som kommentar til Joakim Svingens «dødsliste» for små sparebanker må vi få lov til å lage en vri på Mark Twains ord, og si at ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet, skriver Kristine Falgård, daglig leder i Cultura Bank, i dette innlegget.

Innlegg: Bank handler om mer enn penger

Bankoppkjøp, endringer i språk på en hjemmeside eller støtte til en ny flyplass. For mange er bank lavinteresse, men det er tydeligvis noe som engasjerer nordmenn til å mene noe om bankenes handlinger – selv om banktjenester og produkter sjelden skaper de store overskriftene.

Innlegg: Inkassobransjen må tenke nytt

Inkasso handler om at bedrifter skal få betalt for varer og tjenester de allerede har levert. Diskusjoner rundt likviditetsutfordringer for små og mellomstore bedrifter er vel så viktige som diskusjonen rundt gebyrstruktur ved inkasso for privatpersoner.

Innlegg: Forvirringen rundt ESG-ratinger

I det siste er forvirringen rundt ESG-/bærekraftsratinger igjen satt på dagsorden. Denne gangen i FinansWatch. Det problematiseres at fem finansinstitusjoner troner på toppen av hver sin analyse, og tas til orde for standardisering og harmonisering av ratingene. Men hovedutfordringen ligger ikke der.

Innlegg: Klarnas ryddejobb må fortsette i inkassobransjen

Salg av varer på kreditt er ofte forbundet med et virvar av gebyrer og renter. Klarna setter nå en ny standard i kredittbransjen ved å rydde opp i sine kompliserte og unødvendige gebyrer. Vi må fortsette denne jobben i inkassobransjen.

Innlegg: Finfluensere og forbrukervern

Det er ikke alt finfluenserne gjør som havner innen Filnanstilsynets område, skriver forbrukerkoordinator Jo Gjedrem i Finanstilsynet i dette innlegget.

Innlegg: Riktig diagnose, feil medisin

SVs Kari Elisabeth Kaski har tatt til orde for at bankenes kapitalkrav bør økes for å dempe boligprisveksten. Også Finans Norge mener den kraftige boligprisveksten er uønsket, men spørsmålet er hva som er riktig medisin.

Innlegg: – Vi lytter til råd

Som finansminister legger Jan Tore Sanner stor vekt på å ha et godt faglig grunnlag for beslutningene og strategiene for håndtering av krisen. Sanner sier han legger stor vekt på råd både fra det internasjonale pengefondet og OECD.

Innlegg: Utbytte til besvær

Forrige uke meldte den europeiske sentralbanken (ECB) at de vil begrense bankenes mulighet til å betale utbytte også etter regnskapsåret 2020. For øvrige europeiske banker kan dette være et fornuftig grep. For norske banker er situasjonen en helt annen.

Innlegg: Feilaktige påstander fra Finansforbundet

På finanswatch.no 3. desember, fremsetter Finansforbundet og en av deres tillitsvalgte en rekke påstander om gjennomføringen av lønnsforhandlingene i Kommunalbanken som ikke medfører riktighet, og som trenger oppklaring.

1 - 25 av 36

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch