FinansWatch

Debatt

Rockestjerner på sparebankscenen

Debatt: Nylig møtte jeg en kvinnelig banksjef som ble omtalt som en rockestjerne av sine medarbeidere. Rockestjernene er våre kollektive forbilder på veien mot en enda mer mangfoldig og likestilt sparebanksektor.

200 år med sterke sparebanker i Norge

Debatt: I 2022 er det 200 år siden den første sparebanken ble etablert i Norge. Sparebanksektorens gode resultater for 2021 viser at sparebankmodellen fortsatt står sterkt, og at næringen i stor grad har tatt riktige grep for å forbli relevant i markedet.

Pandemiens senvirkninger i økonomien

Debatt: For ikke mange måneder siden var samfunnet godt i gang. Så snudde det nærmest over natten. Nå står vi nok en gang i en situasjon der det ser ut som vi på vei tilbake til normalen, men pandemien kan likevel vil prege økonomien i lang tid.

Innlegg: Forslag til ny stiftelseslovgivning representerer ingen forenkling

Historiker og rådgiver i Civita Aslak Versto Storsletten skriver godt og innsiktsfullt om stiftelsenes rolle under overskriften «Frivillighetens år 2022». Blant ellers presise vurderinger, kan det imidlertid fremstå som at forslaget til endringer i stiftelseslovgivingen representerer en forenkling for stiftelsene. Vi har i likhet med andre deler av stiftelsessektoren kommet til stikk motsatt konklusjon. 

Innlegg: Ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet

– Som kommentar til Joakim Svingens «dødsliste» for små sparebanker må vi få lov til å lage en vri på Mark Twains ord, og si at ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet, skriver Kristine Falgård, daglig leder i Cultura Bank, i dette innlegget.

Innlegg: Bank handler om mer enn penger

Bankoppkjøp, endringer i språk på en hjemmeside eller støtte til en ny flyplass. For mange er bank lavinteresse, men det er tydeligvis noe som engasjerer nordmenn til å mene noe om bankenes handlinger – selv om banktjenester og produkter sjelden skaper de store overskriftene.

Innlegg: Inkassobransjen må tenke nytt

Inkasso handler om at bedrifter skal få betalt for varer og tjenester de allerede har levert. Diskusjoner rundt likviditetsutfordringer for små og mellomstore bedrifter er vel så viktige som diskusjonen rundt gebyrstruktur ved inkasso for privatpersoner.

Innlegg: Forvirringen rundt ESG-ratinger

I det siste er forvirringen rundt ESG-/bærekraftsratinger igjen satt på dagsorden. Denne gangen i FinansWatch. Det problematiseres at fem finansinstitusjoner troner på toppen av hver sin analyse, og tas til orde for standardisering og harmonisering av ratingene. Men hovedutfordringen ligger ikke der.

Innlegg: Klarnas ryddejobb må fortsette i inkassobransjen

Salg av varer på kreditt er ofte forbundet med et virvar av gebyrer og renter. Klarna setter nå en ny standard i kredittbransjen ved å rydde opp i sine kompliserte og unødvendige gebyrer. Vi må fortsette denne jobben i inkassobransjen.

Innlegg: Finfluensere og forbrukervern

Det er ikke alt finfluenserne gjør som havner innen Filnanstilsynets område, skriver forbrukerkoordinator Jo Gjedrem i Finanstilsynet i dette innlegget.

1 - 25 av 43

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch