Nå ser Handelsbanken resultatet av endringsarbeidet på både kostnader og inntekter

For Handelsbanken er resultatet for dette halvåret et synlig bevis på at arbeidet med endret strategi for å bedre resultatene har gitt ønsket effekt.
Carina Åkerström er administrerende direktør for Handelsbanken Sverige. Her presenterer hun kvartalsresultater fra et tidligere år. | Foto: Janerik Henriksson / TT via AP (arkivbilde)
Carina Åkerström er administrerende direktør for Handelsbanken Sverige. Her presenterer hun kvartalsresultater fra et tidligere år. | Foto: Janerik Henriksson / TT via AP (arkivbilde)

I 2019 måtte Handelsbanken i gang med et omfattende strategiarbeid og kartlegge hele virksomheten. Bakgrunnen var den negative resultatutviklingen de foregående årene, opplyser banken i halvårsrapporten som ble publisert fredag morgen.

– Innsikten førte til en del veivalg som nå er gjennomført. Ett av de viktigste veivalgene vi tok var å gjøre om på ambisjonen om å være en universalbank, skriver banken i halvårsrapporten.

Banken satset istedet på de områdene der de mente bank hadde høy kompetanse, god inntjening og sterkt utviklingspotensial innen finansiering og kapitalforvaltning.

Og i dette halvårsresultatet mener banken reflekterer omstillingsprosessen.

– Allerede for ett år siden begynte effektene å synes på kostnadsutviklingen og nå ser vi det også på inntektene. Dette gjenspeiles i økte markedsandeler innen både kapitalforvaltning og eiendomsfinansiering, skriver banken i rapporten og fortsetter:

– Banken regner med utviklingen med inntekter som vokser raskere enn kostnadene kommer til å fortsette.

Ifølge banken fortsetter endringsarbeidet fremover og har tro på at den gode utviklingen fortsetter.

– Tiltakene iverksettes i forventet tempo, i noen områder også litt raskere enn forventet, skriver banken i rapporten.

Ifølge Handelsbanken er kapitalsituasjonen styrket gjennom lønnsom tilvekst av fornøyde kunder med lav risiko.

– Resultatene fra første halvår er hovedsakelig på linje med bankens forventninger, skriver banken i halvårsrapporten.

– Resultatet viser at den forandringen banken så riktig begynte med for drøyt to år siden gir ønskede, men først og fremst forventet effekt, står det videre.

Handelsbanken fikk et driftsresultat på 5,99 milliarder svenske kroner i andre kvartal i år. Det tilsvarer en økning på 934 millioner svenske kroner fra andre kvartal i fjor.

Netto renteinntekter kom på 7,96 milliarder svenske kroner, som tilsvarer en økning på 4,4 prosent. Den totale inntektsøkningen var på 9,2 prosent.

Tapsavsetningene var ventet å bli på 337 millioner svenske kroner, men banken hadde tilbakeføringer av tapsavsetninger i kvartalet på 47 millioner svenske kroner.

For banken økte kostnadene med rundt 200 millioner svenske kroner, som tilsvarer en økning på 3,6 prosent.

Handelsbanken Norge med god vekst i utlån og null tap 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også