FinansWatch

Handelsbanken Norge med god vekst i utlån og null tap

Arild Andersen begynte som administrerende direktør i Handelsbanken Norge i juni. Han mener lokale beslutninger gir lavere risiko og lavere tap.

Foto: Bård Gudim

Andersen trekker frem at banken for andre kvartal på rad har et resultat uten tap. I første halvår i år utgjør tilbakeførte tap 17 millioner kroner.

Samlede utlån vokste med 1,8 prosent til 297,6 milliarder kroner i andre kvartal. For første halvår er samlet utlånsvekst 2,4 prosent.

Banken trekker frem at utlån til bedrifter har vokst med 1,5 prosent til 172,2 milliarder kroner i andre kvartal.

– Handelsbanken har i år lansert ambisiøse mål på bærekraft, og det er gledelig at vi nå ser vekst i utlån til gode bedrifter innenfor det grønne rammeverket, uttaler Andersen i meldingen.

Mens utlån til privatpersoner vokste med 2,3 prosent til 107,4 milliarder kroner i andre kvartal.

– Vi har i år opplevd god tilgang på nye privatkunder, uttaler Andersen i pressemeldingen.

Hittil i år har ikke Handelsbanken Norge hatt utlånstap, opplyses det i rapporten for andre kvartal.

– Den desentraliserte modellen innebærer at mer enn 95 prosent av kredittbeslutningene tas lokalt. Det gir gode resultater og lav risiko, står det videre.

Driftsresultatet ble på 694 millioner kroner i andre kvartal. Det er 70 prosent opp fra samme kvartal i fjor og på nivå med første kvartal i år.

– Andre kvartal i fjor ble «korona-kvartalet» med negative effekter fra raske rentenedsettelser, skriver banken i pressemeldingen.

Ifølge Handelsbanken sparer og investerer kundene mer.

Innskuddene vokste med tre prosent i andre kvartal til 90,5 milliarder kroner, mens fondsvolumet økte med seks prosent til 35,7 milliarder kroner i andre kvartal.

Nå ser Handelsbanken resultatet av endringsarbeidet på både kostnader og inntekter

 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch