– Tro gjerne på julenissen, men Sbanken som merkenavn blir borte

Investor, rådgiver og skribent Sverre Hope mener det ikke er noen tvil om hva som vil skje med Sbanken som varemerke etter at DNB har kjøpt dem.

Sverre Hope har tidligere hatt flere stillinger innen kapitalforvaltning, blant annet styremedlem, i DNB Norge, der han jobbet i nesten 10 år fra 1999 til 2009. Han er siviløkonom med utdannelse fra BI og universitetet i Wisconsin-Madison. Nå er han uavhengig privat investor, rådgiver og skribent.

– Regulerende myndigheters tafatthet overfor DNB er slående. Bare Forbrukerrådet har vist klør, da med hjelp fra advokater basert utenfor Oslo-gryta. Oslo-advokater tar nødig saker mot DNB – til det er banken for stor og viktig som potensiell oppdragsgiver, skriver Hope i Finansavisen.

Han mener at oppkjøpets egentlige årsak er fordi DNB ønsker å kvitte seg med en ubehagelig konkurrent, og at det er ingen grunn til å tro at Sbanken blir videreført som selvstendig virksomhet, eller som merkenavn.

– Tro gjerne på julenissen, men Sbanken som merkenavn blir borte. Det slår følge med Avanse, Realkreditt, Postbanken, Bergen Bank, Gjensidige Nor og Vital, for bare å nevne noen. Det blir som Ertzeid i DNB sier, den sterkeste bruker sin makt, skriver han videre i innlegget.

Hope mener det allerede er en svak konkurranse i det norske bankmarkedet, mye på grunn av at DNB har fått lov til å spise konkurrentene. Han påpeker at det ikke er noe ulovlig i det DNB gjør, men spør om det burde være greit? Uansett, så mener han at dette er slutten for Sbanken.

– For Sbanken er nok siste ord dessverre sagt. Takk og farvel, avslutter han innlegget sitt med.

Sbanken: Spareroboten er mer effektiv, mer konsekvent og har ennå ikke gjort feil

DNB bruker svensk lavprisutfordrer i brev til Konkurransetilsynet – Vi skal ikke til Norge, sier banken

Den første norske finansroboten er autorisert 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også