Den første norske finansroboten er autorisert

Sbankens Sparerobot er nå godkjent som autorisert robotrådgiver og ifølge banken er mulighetene i innen robotrådgivning «nærmest ubegrensede».
Magnus Selven er godt fornøyd med at Sbanken var først ute med å ha en robot som bestod autorisasjonseksamen. | Foto: Sbanken
Magnus Selven er godt fornøyd med at Sbanken var først ute med å ha en robot som bestod autorisasjonseksamen. | Foto: Sbanken

Tilbake i 2019 bestemte finansbransjen seg for å etablere en autorisasjonsordning for robotrådgivere og Sbanken sin Sparerobot ble 21. juni i år formelt sett godkjent som autorisert robotrådgiver, melder banken i en pressemelding.

– Det var en fantastisk nyhet da vi fikk vite at vi ble autorisert. Vi tok oss tid til å juble over at vi kom i mål og at vi er først i verden. Dette er et tydelig bevis på at norsk finansnæring med rette kan bruse med fjærene og at Sbanken igjen viser at vi leverer varene, uttaler Magnus Sleven, leder for investeringsrådgivning i Sbanken, i meldingen.

– Nå vil vi jobbe videre med mål om å kontinuerlig forbedre løsningen. Mulighetene innen robotrådgivning er nærmest ubegrensede, legger han til.

Robotene får sin formelle godkjenning fra Finansnæringens Autorisasjonsordning (FinAut). Ifølge FinAut er det viktig at forbrukerbeskyttelsen er god, uavhengig av om rådgiveren er en fysisk person eller en robot.

– Sbanken er kjent for å levere nye og digitale løsninger som kommer forbrukere til gode. At de nå som først i verden bestod eksamen, overrasket meg ikke. Dette er et stort steg på vei inn i fremtiden og en spennende milepæl for norsk finansnæring, uttaler FinAuts administrerende direktør Siv Seglem i meldingen.

Hun legger til at det er flere andre robotrådgivere som ligger i løypen for å bli autorisert.

Sterk interesse for autorisering av robotrådgivere

Rapport: Robotrådgivere blir stadig bedre som uavhengige rådgivere

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også