Samarbeider om automatisering av tjenestepensjon

Norsk Gabler og danske Nes Tech skal utvikle et automatisert IT-system som skal effektivisere offentlig og privat tjenestepensjon. 
SAMARBEID: – Jeg gleder meg til å se resultatene av partnerskapet og de mulighetene vi har foran oss sammen i Norden, sier konsernsjef Aksel Bjerkvik i Gabler. | Foto: Gabler
SAMARBEID: – Jeg gleder meg til å se resultatene av partnerskapet og de mulighetene vi har foran oss sammen i Norden, sier konsernsjef Aksel Bjerkvik i Gabler. | Foto: Gabler

IT-systemet, som de to selskapene skal utvikle, skal bidra til å løse morgendagens utfordringer innen medlems- og pensjonsadministrasjon av ytelsesbaserte garanterte pensjonsprodukter, skriver Gabler i en pressemelding. 

Komponenter fra Gablers eksisterende IT-systemer, nyutviklede komponenter og Nes Techs fagsystem, utgjør den nye IT-plattformen. Der Gabler besitter en faglig autoritet innen pensjonsforvaltning, er NES TECH ledende når det gjelder teknologien for å administrere pensjonssystemer.

Mer digital kundebetjening

Hyppige endringer i pensjonsregelverket, og behov for automatiserte arbeidsprosesser og mer digital kundebetjening er krevende å håndtere på gamle systemparker. 

– Å kunne tilby en heldigital, robust plattform som ivaretar den enkelte rettighetshaver, og ikke minst alle pensjonskasser og livselskaper som skal administrere ordningene i det daglige, er derfor gledelig, skriver Gabler videre. 

Forenkler hverdagen

Det nye systemet skal automatisere og digitalisere arbeidsprosesser for offentlig og privat tjenestepensjon. For den enkelte vil det bli mer effektiv selvbetjening via automatiserte prosesser med bedre tilgang til informasjon og rettigheter – og på en mer pedagogisk måte kan gjøre simuleringer av ulike pensjonsscenarioer. For den ansatte i en pensjonskasse eller livselskap forenkles hverdagen av flere automatiserte prosesser og varslinger, som frigjør tid og fokus til fag og forbedring. 

– Jeg gleder meg til å se resultatene av partnerskapet og de mulighetene vi har foran oss sammen i Norden, sier konsernsjef Aksel Bjerkvik i Gabler, og blir supplert av administrerende direktør Alfred Joensen i Nes Tech. 

– Gabler har utfordret oss faglig på en konstruktiv måte. Det er virkelig tilfredsstillende at vi kan definere dette som et partnerskap.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter