Pensjonsprosjekt finalist i Digitaliseringsprisen

Prosjektet til Skatteetaten, med samarbeidspartnerne Nav, SSB, Finanstilsynet, Finans Norge, Bits, og en rekke pensjonstilbydere kan vinne pris.
PRISVINNERE: På scenen for å ta imot prisen «Fyrlyktprisen» for samme prosjekt, fra høyre: Torstein Hoem, Skatteetaten, Unn-Merete Myrseth, Bits AS, Knut Magne Watne, Skatteetaten, Kristin Bjerkeland, NAV og Torun Wahl, Finans Norge.
PRISVINNERE: På scenen for å ta imot prisen «Fyrlyktprisen» for samme prosjekt, fra høyre: Torstein Hoem, Skatteetaten, Unn-Merete Myrseth, Bits AS, Knut Magne Watne, Skatteetaten, Kristin Bjerkeland, NAV og Torun Wahl, Finans Norge.

Prosjektet «Obligatorisk Tjenestepensjon» (OTP) er én av tre finalister for årets Digitaliseringspris. Sammen med OTP er de andre finalistene Mattilsynet – «Eksportløsning» og Helsedirektoratet, Bufdir, med flere – «DigiUng».

– Disse tre offentlige foregangsprosjekter bygger ned siloer og bruker fellesløsninger for å skape bedre tjenester for både innbyggere og næringsliv. Uansett hvem som vinner, så vil det være svært fortjent, sier Olav Skarsbø i Digitaliseringsdirektoratet på vegne av juryen, i en pressemelding.

OTP

Sommeren 2006 kom loven som pålegger de fleste arbeidsgivere å ha en tjenestepensjonsordning for sine ansatte. 12 år senere kunne SSB likevel konstatere at opptil 90 000 arbeidstakere stod uten den OTP-sparingen de har krav på. Samtidig klaget pensjonsbransjen og næringslivet over tungvinte og forvirrende løsninger.

Sommeren 2021 fikk Skatteetaten jobben med å lage en løsning som gjenbruker og deler opplysninger om inntekt og arbeid mellom offentlige fellesløsninger, pensjonsbransjen og den enkelte arbeidsgiver. Skatteetaten koblet på Nav, Statistisk sentralbyrå (SSB), Finanstilsynet, Finans Norge, Bits, og en rekke pensjonstilbydere. 

Vinneren av Digitaliseringsprisen kåres onsdag 31. mai, og divisjonsdirektøren for informasjonsforvaltning i Skatteetaten, Torstein Hoem, er veldig fornøyd med at pensjonsprosjektet ble plukket ut blant 22 nominerte.

– Dette prosjektet gir oss masse ekstra energi og stolthet. Det er rett og slett utrolig motiverende å være med på å gjennomføre denne typen endringer, hvor vi kan gjøre Norge bedre ved å berøre så mange på en positiv måte. Da er det naturligvis også utrolig stas å bli nominert til finaleplass for Digitaliseringsprisen for innsatsen. Dette er jo en pris som henger høyt, så bare det å komme opp i tetsjiktet her motiverer oss naturligvis til mer og fortsatt innsats, sier Hoem.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også