Bull Daaes advokat: – Vi er uenige i rettens vektlegging

Tidligere direktør i Oljefondet tapte søksmålet mor Norges Bank, og må betale Norges Banks saksomkostninger.
Partner hos advokatfirma Wahl-Larsen, Sigurd Knutzon. | Foto: Wahl-Larsen
Partner hos advokatfirma Wahl-Larsen, Sigurd Knutzon. | Foto: Wahl-Larsen

Torsdag ettermiddag kom dommen i saken mellom Elisabeth Bull Daae, tidligere direktør i Oljefondet, og Norges Bank. Bull Daae saksøkte Norges Bank for usaklig endringsoppsigelse og for lønnsdiskriminering.

Dommen falt torsdag ettermiddag i Oslo tingrett, der Bull Daae tapte på alle punkter.

– Vi må registrere at søksmålet, i denne gang, ikke rakk frem. Vi er uenige i rettens vektlegging av faktum. Mange av Elisabeths argumenter er ikke vist til i dommen, så vår oppfatning er at rettens bevisoppfatning er feil. Retten har også kommet frem til at Norges Bank har mye å ta tak i, sier advokat Sigurd Knudtzon fra Wahl-Larsen Advokatfirma til FinansWatch.

Tingretten dømte videre Bull Daae til å dekke Oljefondets saksomkostninger med 1,9 millioner kroner, i tillegg til hennes egne advokatutgifter.

– Det er påfallende i seg selv tatt i betraktning at dommen viser til at det er såpass mye å kritisere Norges Bank for. Selv Norges Banks egen granskning mente det var mange forbedringspunkter som har kommet frem i denne saken. Så det viser hvert fall at det var grunnlag for å ta ut dette søksmålet, sier Knudtzon.

På spørsmål om hva en slik dom betyr for arbeidstakere i Norge, er advokaten klar i sin tale.

– På et generelt grunnlag viser dommen at det er svært vanskelig for en arbeidstaker å kjempe for sine demokratiske rettigheter mot en arbeidsgiver med ubegrensede ressurser, sier han.

Knudtzon opplyser til FinansWatch at det er for tidlig å vurdere en eventuell anke.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også