Økokrim har tatt beslag i rundt 500 flasker vin fra gründer i Nordic Securities: – Det er veldig forebyggende

I påvente av en rettskraftig dom mot gründerne i Nordic Securities sikrer Økokrim verdier fra deres private boliger.
Førstestatsadvokat Trude Stanghelle fører saken for Økokrim. | Foto: Vidar Ruud / NTB
Førstestatsadvokat Trude Stanghelle fører saken for Økokrim. | Foto: Vidar Ruud / NTB

I september kom dommen mot gründerne i Nordic Securities. Både Erik Egenæs og Endre Tangenes er dømt til ubetinget fengsel i tre år og ni måneder for grovt bedrageri og syv måneder for grovt brudd på god forretningsskikk. Ifølge dommen skal de to gründerne ha påført 35 investorer et tap på 39,5 millioner kroner. De to anket bedragridommen. Forsvarere mener retten har tolket loven feil.

Nå sikrer Økokrim verdier fra de to i påvente av en rettskraftig dom, det skriver E24. I dag, onsdag 4. januar, tømte Økokrim vinkjelleren i privatboligen til Tangenes for rundt 500 flasker vin. Belaget kommer etter ransaking av begge Nordic-gründernes privatboliger i Bergen i november i fjor, der det blant annet ble hentet ut dyre klokker, vin og eksklusive tv-er og høyttalere. I februar i fjor ble det kjent at Økokrim har tatt pant i Nordic-gründernes verdier for nærmere 45 millioner kroner samlet for å sikre et forventet erstatningsansvar overfor de skadelidte investorene.

– Er det vanlig at Økokrim sikrer verdier før en rettskraftig dom?

– Det skjer i en del tilfeller, men vi hadde gjerne sett at det skjedde oftere. Det er veldig forebyggende å sikre verdier, da profitten som oftest er formålet med den straffbare handlingen, svarer førstestatsadvokat Trude Stanghelle til E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også