Saken mot Nordic Securities har kostet 30 millioner kroner til nå

En gjennomgang DN har gjort av kostnadene knyttet til Nordic Securities-saken er i ferd med å passere 30 millioner kroner.
Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
Foto: Tore Meek/NTB Scanpix

DN har gått gjennom kostnadene knyttet til etterforskning og rettssak mot fire personer knyttet til meglerhuset Nordic Securities for grovt brudd på god forretningsdrift. To av dem er i tillegg tiltalt for grovt bedrageri. Foreløpige viser gjennomgangen DN har gjort at regningen for etterforskning og rettssaken i ferd med å passere 30 millioner kroner.

Bakgrunnen er at meglerhuset i 2015 og 2016 solgte The Nordic Group og gründerne aksjer til meglerhusets kunder gjennom nedsalg og aksjeemisjoner. I 2016 hadde selskapet 202 eiere, 168 av dem var kunder i meglerhuset. Disse kundene har betalt anslagsvis 202 millioner kroner for 40 prosent eierandel. I tiltalen påpeker Økokrim at TNG-aksjen ble senere tilnærmet verdiløs.

Økokrim aksjonerte i 2018 og tok ut tiltale mot de fire i februar i fjor. Rettssaken startet i oktober. I utgangspunktet nektet de fire straffskyld. Deretter la Økokrim opp til bevisførsel for hver av de 39 fornærmedes tilfeller. Halvveis inn i rettssaken ga imidlertid to av dem opp og tilsto.

Ifølge Økokrim skal det inndras 43,5 millioner kroner fra de to som er bedrageritiltalt og de risikerer en fengselstraff på mellom fem og seks år. Ifølge både Oslo tingrett og Økokrim kan dommen ventes i løpet av kort tid.

Økokrim understreker at kostnadstallene er et grovt anslag, fordi etterforskerne ikke fører timeregnskap per sak.

Økokrim tiltaler to tidligere eiere og to meglere i Nordic Securities-saken

Nordic Securities-tiltalt: – Dette har vært et mareritt for oss i snart fem år

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også