FinansWatch

Nordic Securities-tiltalt: – Dette har vært et mareritt for oss i snart fem år

De to tiltalte gründerne i Noric Securities-saken erkjenner ikke straffskyld, og kjenner seg ikke igjen i anklagene. Nå ser de frem til å forsvare seg i retten.

Foto: Tore Meek/NTB Scanpix

– Vi er naturligvis veldig skuffet over at det nå har blitt tatt ut en tiltale i denne saken. Samtidig har dette vært et mareritt for oss i snart fem år, og vi ser frem til å forsvare oss i retten, skriver Endre Tangenes i en SMS til Finansavisen.

Torsdag ble det kjent at Økokrim har tatt ut tiltale mot to tidligere gründere, eiere og styremedlemmer i verdipapirforetaket Nordic Securities for grovt bedrageri. Sammen med to tidligere meglere, er det som skal være Tangenes og Erik Egenæs tiltalt for grovt og gjentatt brudd på god forretningsskikk.

Hverken Tangenes eller Egenæs erkjenner straffskyld, og kjenner seg ikke igjen i anklagene.

– Etter å ha bygget et meglerhus helt på egen hånd sitter vi nå igjen med en fremstilling som vi overhodet ikke kjenner oss igjen i. Vi hadde i det lengste håpet at Økokrim ville komme til en annen konklusjon, skriver Tangenes til avisen.

Økokrim mener at de to gründerne ikke fortalte om den høye risikoen forbundet med kjøp av aksjer i The Nordic Group AS (TNG), som var morselskap til Nordic, og heller ikke ga andre vesentlige opplysninger, da de fikk flere ikke-profesjonelle investorer til å kjøpe TNG-aksjer.

Økokrim har etterforsket saken etter anmeldelse fra Finanstilsynet. Tilsynet hadde høsten 2015 et stedlig tilsyn i Nordic Securities. Året etter kom med Finanstilsynet med en advarsel, før de januar 2017 fratok meglerhuset konsesjonen.

– Rent personlig har dette vært en tragedie for oss. Vi har forsøkt å samarbeide underveis i etterforskningen og synes det er svært belastende at denne uriktige fremstillingen fortsatt henger ved oss, forteller Tangenes til Finansavisen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch