Tillitsvalgt i Gjensidige: - Mange som kjenner på antydninger til slitasje

Hovedtillitsvalgt i Gjensidige, Ellen Kristin Enger, sier strømmen av skadesaker gjennom vinteren merkes blant de ansatte. 
HOVEDTILLITSVALGT: Ellen Kristin Enger er forsikringsrådgiver og hovedtillitsvalgt i Gjensidige | Foto: Gjensidige
HOVEDTILLITSVALGT: Ellen Kristin Enger er forsikringsrådgiver og hovedtillitsvalgt i Gjensidige | Foto: Gjensidige

Ekstremværene Ingunn og Hans utløste et skred av skademeldinger til norske forsikringsselskaper i fjor høst og gjennom vinteren. Selskapene har måtte tenke kreativt for å møte henvendelsene fra kundene, og mange ansatte har vært nødt til å jobbe overtid. 

Hovedtillitsvalgt Ellen Kristin Enger i Gjensidige forteller til Finansfokus at de ansatte har tatt unna køen av henvendelser med et «fantastisk pågangsmot», selv om arbeidsmengden til tider har vært utfordrende. 

– Men det er nok mange som kjenner på antydninger til slitasje nå, sier Enger til Finansfokus. 

Hos konkurrenten Fremtind forteller oppgjørskonsulent og hovedtillitsvalgt, Anne Marit Benjamin, at selskapet i enkelte tilfeller har forenklet oppgjørene for å ta unna køen. 

– Vi har hatt kundebrillene på oss hele veien her. Samfunnsoppdraget vårt er noe vi tar på alvor, det å være der når noe skjer, sier Benjamin til Finansfokus. 

Ifølge beregninger fra Norsk Naturskadepool førte ekstremværet Hans alene til skadeutbetalinger på 1,4 milliarder kroner. Ekstremværet Ingunn skal ha forårsaket skader for nærmere 500 millioner kroner. 

Flere selskaper har den siste tiden varslet at de vil øke prisene mer enn prisveksten, særlig for bilforsikring. Gjensidige varslet at de ville øke prisen på bilforsikringer ytterlig. 

Les mer: Gjensidige varsler ytterligere prisøkninger på bilforsikring

Tall fra Finans Norge viser at erstatninger knyttet til personbiler har økt med 18 prosent fra 2022 til 2023, og den totale økningen for landbasert forsikring har vært på 21 prosent. 

Artikkelen ble oppdatert fredag 8. mars etter en endring i artikkelen til Finansfokus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også