Gjensidige varsler ytterligere prisøkninger på bilforsikring

Etter en vinter med en kø av bilskader varsler Norges største forsikringsselskap at prisene skal opp med minst 10 prosent i år.
SKRUR PÅ PRISEN: Konserndirektør for analyse, produkt og pris i Gjensidige, Berit Nilsen, sier prisen må opp etter en kraftig økning i antall skader. | Foto: Gjensidige
SKRUR PÅ PRISEN: Konserndirektør for analyse, produkt og pris i Gjensidige, Berit Nilsen, sier prisen må opp etter en kraftig økning i antall skader. | Foto: Gjensidige

En kraftig økning i skader kombinert med en dyrere og mer kompliserte skader er forklaringen for at prisene på bilforsikring må opp, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ser en kraftig økning i skader på biler og totale utbetalinger som følge av bilskader på privatmarkedet i Norge, sier konserndirektør for analyse, produkt og pris i Gjensidige, Berit Nilsen, til avisen.

Gjensidige varsler nå at prisen skal opp med minst 10 prosent i løpet av 2024.

Varslingen om et prishopp kommer i kjølvannet av et halvår der forsikringsselskapene har rapportert om stadig voksende skadekostnader, blant annet knyttet til bilforsikringene. Og utviklingen har fortsatt inn i 2024. Frende Forsikringen rapporterte nylig om en økning i bilskader på 20 prosent i første halvdel av januar. Og før helgen meldte Gjensidige at selskapet hadde registrert nærmere 1000 skademeldinger etter kollisjoner den siste uken.

Les mer: Gjensidige melder om nesten 1000 kollisjoner siste uken

Gjensidige la for noen uker siden frem et kvartalsresultat der den samlede skade- og kostnadsandelen (combined ratio) kom inn på sitt høyeste nivå på fem år. I forbindelse med resultatfremleggelsen gjorde konsernsjef Geir Holmgren det klart at det var igangsatt tiltak for å øke prisene.

– Fra første juli økte vi prisene på bilforsikring utover estimatene på inflasjonen. I privatsegmentet er hovedforfall på kontraktene fordelt utover året. Økninger må innføres i forkant av et hovedforfall, og derifra tar det 12 måneder fra vi har bestemt oss for å øke prisene, til endringen er gjennomført, sa Holmgren til FinansWatch.

Konsernsjefen forventer at de igangsatte prisøkningen vil få «god effekt» fra andre kvartal i år.

– Så har vi også gjennom høsten lagt på ytterligere prisøkninger som får effekter fremover, sa Holmgren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også