Gjensidige melder om nesten 1000 kollisjoner siste uken

Sier at tallet trolig vil øke. 
ØKDENDE: Gjensidige melder at de har mottatt et stort antall skademeldinger den siste uken grunnet glatt føre. | Foto: Vidar Ruud / NTB
ØKDENDE: Gjensidige melder at de har mottatt et stort antall skademeldinger den siste uken grunnet glatt føre. | Foto: Vidar Ruud / NTB

I en pressemelding skriver Gjensidige at de den siste uken har mottatt nesten 1000 skademeldinger som følge av glatt føre som har ført til kollisjoner. 

- Vi forventer at dette tallet fortsetter å øke betydelig, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. 

- Fortsatt er det mange ubrøytede veier, og i det hele tatt glatte kjøreforhold. På småveier er sjansen stor for uhell, der bilene må «åle» seg gjennom sporete, isete veier og det knapt er plass til møtegående trafikk, sier han.

Forsikringsselskapet skriver videre at det er varslet ”høy vannstand” på veiene flere steder i landet, og at biler ikke tåler for høy vannstand. 

- Kjør pent, og ikke minst hold avstand til bilen foran, er oppfordringen fra Rysstad. Av selskapets saker denne uka er det blant annet 100 påkjøringer bakfra og 60 møteulykker. I tillegg til kollisjonene er det flere hundretalls bilister som har hatt behov for veihjelp. 

Et av problemene de opplever er bulking av biler, et tall som er økende viser tall fra Gjensidige. Problemet er ikke bare på glatten, men også på tørre og fine veier.

- Vi er urolige over utviklingen, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også