Gjensidige tapte rettsak mot milliardær - reagerer på advokatutgiftene

Fikk senket salæret fra 1,1 millioner kroner til 750.000 kroner. 
Foto: Pressebilde
Foto: Pressebilde

I to rettsinstanser har Gjensidige tapt mot den bergenske milliardæren, Tom Runde Pedersen, etter at de har beskyldt han for forsikringsjuks. 

I begge sakene har Pedersens selskap Magic brukt advokat Arild Dyngeland. Den totale regningen fra advokaten for siste rettsak har kommet opp i 1,1 millioner kroner. Hver time kostet 7.400 kroner, skriver BA

Motparten mener at dette skaper mindre tilgjengelighet for advokattjenester til folk flest. 

– Problemet med høye advokatpriser er at det er prisdrivende for advokattjenester. Det påvirker prisene generelt, og skaper mindre tilgjengelighet for advokattjenester til folk flest, sier Gjensidiges advokat, Merete Anita Utgård.

Pedersens advokat, Dyngeland, sier at Gjensidiges advokat ønsker å få bort fokuset. Og at motparten visste om risikoen før de anket dommen. 

– Dette måtte advokat Utgård og hennes klient regne med. Hun fikk hovedgrunnene for frifinnelsen allerede i tilsvaret, men valgte å ikke forholde seg til dette, sier Dyngeland.

– Jeg har forståelse for at advokat Utgård har behov for å snakke om noe annet enn dommen. Det hun kommenterer er imidlertid en avtale mellom to andre parter. Avtalen er både henne og Gjensidige helt uvedkommende.

«Retten ser det slik at det samlede kostnadskravet med god margin overstiger det som er nødvendige kostnader i saken. Selv om saken er veldig viktig for Magic, er den ikke spesielt vanskelig, verken faktisk eller rettslig», skriver tingrettsdommeren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også