Gjensidige beskyldte milliardær for forsikringssvindel – frikjent

Krevde tilbakebetalt over fem millioner kroner. 
Foto: Pressebilde
Foto: Pressebilde

Den bergenske milliardæren, Tom Rune Pedersen, ble beskyldt av forsikringsselskapet for å lyve for å få utbetalt forsikringssummen etter en brann i Bergen sentrum i 2017. De mente han kom med usannheter i forbindelse med en brann i nærheten av hans hotell, Magic Hotel, hvor det var meldt inn sot- og røykskader. 

Nå er han frikjent i retten. 

– Vi har hele tiden hatt full tillit til at retten ville komme frem til en beslutning som ville gå i Magic sin favør. Vi er derfor glade for at tingretten nok en gang gir oss medhold på alle punkter i en sak som burde vært lagt død for nesten syv år siden, sier Tom Rune Pedersen, ifølge Bergens Tidende.

– Etter bevisførselen ser retten det slik at Magic må frifinnes også på materielt grunnlag. Det gjelder et strengt beviskrav i saker av denne typen, og retten kan ikke se at det er oppfylt i dette tilfellet, heter det i dommen. 

De legger til at Gjensidige selv slo seg til ro med opplysningene de den gang innhentet i saken. 

– Som en avsluttende bemerkning føyer retten til at Gjensidige slo seg til ro med opplysningene som ble gitt og som de selv innhentet, og tok en endelig avgjørelse om å betale ut forsikringsoppgjør i saken. 

Gjensidiges advokat sier at de vil gjennomgå dommen. 

– Vi er ikke enige i dommen sine vurderinger. Vi får sette oss ned og studere den grundig, sier Gjensidiges advokat, Mette Utgård, 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også