Milliardær beskyldt for forsikringsjuks

Mener han løy for å få utbetalt 5,5 millioner kroner. (Rettet)
Foto: Pressebilde
Foto: Pressebilde

Rettelse: I fjerde avsnitt er det gjort endringer etter presiseringer fra Gjensidige.

Tom Rune Pedersen har slått seg stort opp på eiendom, blant annet eier han flere hoteller i Bergen. Ifølge BA skal et av nettopp disse hotellene ha fått røyk- og sotskader i 2017 da det brøt ut brann i et nabobygg i Bergen Sentrum.

Pedersen sitt selskap fikk da utbetalt 5,5 millioner kroner av Gjensidige, to millioner kroner til å skifte ut et ødelagt ventilasjonsanlegg, mens de resterende pengen skulle gå til å dekke tapt husleie etter at bygget ikke kunne åpnes i tide. 

Det har i ettertid kommet frem at ventilasjonsanlegget aldri ble skiftet ut, samt at Gjensidige ble nektet adgang til bygget for å gjøre undersøkelser. 

Gjensidige fikk derimot et anonymt tips i 2022 om Pedersen og Magic. Pedersen var beskyldt for forsikringsjuks i forbindelse med lekkasjer i en rettssak i 2022, mellom Gjensidige og Magic. Her vant Pedersen og selskapet hans, Magic. 

Pedersen og hans selskap skal etter hva FinansWatch erfarer også ha vært i en tvist med huseier av det brannskadede huset, via et annet prosjekt og et annet bygg i nærliggende område. 

Gjensidige sin advokat, Merete A. Utgård, mener nå at det er grunnlag for å se nærmere på sakens kjerne av prinsipielle grunner. 

– Vi skjønner at dette er en alvorlig anklage, og det er ikke noe vi tar lett på. Vi er samtidig nødt til å ettergå slike tips, og vi har brukt store ressurser på å gjøre utredninger. Det er på bakgrunn av disse undersøkelsene vi tar ut stevning, sier Utgård.

– Vi mener det er svært viktig, siden forsikringssvik er et samfunnsproblem som først og fremst rammer andre forsikringstakere. 

Pedersen sier at de selvsagt tar dette til etterretning, og at de vil gå til motsøksmål mot forsikringsselskapet, hvor de krever å få dekket sine tap

– Magic konstaterer at Gjensidige ønsker en ny rettsprosess etter å ha lidd fullstendig tap i søkmålet som Magic anla i 2022 mot dem. Den gang som nå er påstandene fra Gjensidige konstruerte og fullstendig grunnløse, sier Pedersen. 

«Uansett kan et ventilasjonsanlegg som ikke er skiftet ut eller reparert ikke føre til forsinkelser. Det var da ikke grunnlag for husleietap» skriver Utgård.

– Vilkårene for forsikringsbedrageri er at det gis uriktige opplysninger for å få utbetalt forsikringssum. Det vilkåret mener vi er oppfylt her, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også