Gjensidige-resultatet preget av Hans - falt mer enn ventet

Gjensidige-konsernets resultat er preget av værrelaterte hendelser og engangskostnader. 
Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand
Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Gjensidige-konsernet fikk et resultat etter skatt på 827 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 858,8 millioner på samme tid i fjor. Dette er en langt lavere nedgang enn andre forsikringsselskaper har rapportert til nå i kvartalet, etter store værrelaterte erstatningskostnader i perioden.

Forsikringsresultatet ble 1111,2 millioner, ned fra 1864,4 millioner, som ga en combined ratio på 88,0, opp fra 77,3.

– Våre resultater ble påvirket av vær og engangseffekter dette kvartalet. Det sterke momentumet i inntektsveksten fortsatte, og vi ser frem til å forbedre driften ytterligere. Vi håndterer inflasjonen godt og vi har sterke tiltak på plass for å dempe virkningene av økt skadefrekvens for motor i Norge, sier konsernsjef Geir Holmgren i en pressemelding.

Inntektene fra skadeforsikring økte med 13,1 prosent til 9276,2 millioner. Målt i lokal valuta var veksten 9,5 prosent. 

På kostnadssiden økte driftskostnadene på grunn av flere større engangskostnader på totalt 409 millioner kroner knyttet til nedskrivning av nytt it-system i Danmark, avsetninger til restrukturering av selskapet og en ny distribusjonsavtale i Danmark. 

Erstatningskostnadene knyttet til uværet Hans, «Lille-Hans» og tørke som ødela avlinger i Norge er bokført med 559,2 millioner i kvartalet. 

– Ekstremværet i tredje kvartal satte organisasjonen vår på prøve. Jeg er veldig stolt av hvordan vi tok vare på kundene våre da det gjaldt som mest. Våre kompetente og dedikerte medarbeidere tok umiddelbart kontakt med kundene våre og gjorde en betydelig innsats med å håndtere det store antallet henvendelser, sier Holmgren.

Pensjonsvirksomheten fikk et resultat før skatt på 3,9 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra -83,0 millioner i fjor. Dette inkluderer en bedring i finansinntektene og en nedskrivning på kjernesystemet på 61,6 millioner. 

Finansresultatet økte fra -744,5 millioner i fjor til 119,2 millioner i år. Det ga en totalavkastning på 0,2 prosent i perioden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også