Kraftig resultatfall for Tryg Norge i tredje kvartal

Høststormene tok et kraftig innhugg i resultatet. Ti personer har tatt sluttpakke i den varslede nedbemanningen. 
RESULTATHUGG: Tryg Norge mer enn halverte resultatet i tredje kvartal. | Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch
RESULTATHUGG: Tryg Norge mer enn halverte resultatet i tredje kvartal. | Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch

Samlet har Tryg registrert 2.628 skader etter ”Hans” og ”Lillehans”. Skadene rammet privathus i overveiende grad. Halvparten av de registrerte skadene er boliger, der den typiske skaden er vann i kjeller, enten på grunn av elver som flommer over, styrtregn som fører til lokalt overvann, eller tilbakeslag i avløpsrør. Lokale bedrifter har også blitt rammet av de to klimahendelsene: Tryg har registrert 222 skader på næringseiendommer, skriver Tryg i en pressemelding. 

Samlet sett er skadeutbetalingene 391 MNOK høyere i dette kvartalet enn i samme kvartal 2022.

- Dette er store og dramatiske klimahendelser som har skjedd med kort avstand i tid. ”Hans” og ”Lillehans” er en alvorlig påminner om at arbeidet med klimatilpasning må akselereres, sier Espen Opedal, landesjef for Tryg Forsikring i Norge. - Dette arbeidet har vært sterkt underprioritert, og jeg håper myndighetene nå følger opp med betydelige bevilgninger til skadeforebyggende tiltak, sier Opedal videre. 

Sluttpakker

Tryg meldte ut i september at selskapet skal gjennomføre en omfattende spareplan for å kutte kostnader og tilpasse organisasjonen. 

Inntil 270 medarbeidere skal bli overflødige i konsernet. Tryg Norge sier at et 10-12 medarbeidere i den norske organisasjonen har sagt ja til sluttpakker, og i løpet av oktober vil det nye forretningsområdet som skal betjene Trygs bedriftskunder, være klart. 

- Spareplanen er nødvendig for å tilpasse Tryg til den nye makroøkonomiske virkeligheten, med økt inflasjon og rente, og en svak norsk krone, sier Opedal.

Vokser på Tesla

Tryg og merkevaren Enter, som selges gjennom bilforhandlere, fortsetter å vokse i det norske nybilforsikrings-markedet. Markedsandelen for Tryg og Enter samlet ved inngangen til oktober var 40,75 prosent, som er over 21 prosentpoeng mer enn nærmeste konkurrent Gjensidige. 

– Det er særlig Tesla-avtalen som gjør at vi er suverent størst i dette markedet, men også de andre avtalene fortsetter å gi god uttelling, sier Espen Opedal videre.

Tryg trekker også frem veksten i private behandlingsforsikringer. Det er nå 10 prosent flere som har slik forsikring hos Tryg enn på samme tid i fjor. 

– Vi har jobbet aktivt med å tilby gode forsikringer til privatmarkedet, og ser at en rimeligere og enklere forsikring som Tryg tilbyr, er i ferd med å bli populær nå, sier Espen Opedal. Langt de fleste har en slik forsikring gjennom arbeidsgiver, men andel private tegninger er altså økende. - Usikkerhet rundt det offentlige tilbudet og til dels lange ventelister er nok hovedårsaken til at flere velger å tegne en slik forsikring privat, mener Opedal.

Boligkjøperforsikring

Tryg har inngått avtale med forsikringsagenturet Buysure om å levere boligkjøperforsikringer gjennom flere av landets boligmeglere, blant andre Eie og Krogsveen. 

– Dette er en ny og spennende partner for oss, og en mulighet til å opparbeide oss enda mer kompetanse i verdikjedesalg av forsikringer, sier Espen Opedal.

– Dette gir oss gode muligheter til mersalg for de kundene som kjøper boligkjøperforsikring hos Tryg, sier Opedal videre.

Nøkkeltall Norge:

Tall i MNOK

Q3 2023

Q3 2022

Forsikringsinntekter

3 078

2 938

Skadeutbetalinger

- 2 326

- 1 935

Kostnader

- 399

- 382

Bonus og premierabatter

- 19

- 10

Reassuranse

- 124

- 56

Combined ratio 

93,7

80,9

Forsikringsteknisk resultat

209

556

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også