Tryg forventer fortsatt daglige skademeldinger etter «Hans»

Selv om det er en liten stund siden ekstremværet ga seg, forventer forsikringsselskapet Tryg at skademeldingene fortsetter i tiden fremover.
Kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.
Kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Ved torsdag ettermiddag har Tryg Forsikring registrert 1.314 skadesaker etter uværet «Hans», i tillegg til 100 bilskader. Forsikringsselskapet skriver i en pressemelding at de aller fleste skademeldingene er vannskader på boliger og innbo.

Allikevel forventer Tryg at det fortsetter å komme inn skademeldinger i en stund nå etter ekstremværet har gitt seg.

– Vi får fremdeles daglige registreringer av nye skader, noe vi også forventer en god stund til. Det er mange som ikke har oppdaget skadene før etter at vannet har trukket seg tilbake, i tillegg oppdages det nye skader eller mer omfattende skader ved befaring, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg i en pressemelding. 

Tryg Forsikring har gjennomført en spørreundersøkelse blant sine kunder, der 63 prosent svarer at de også frykter mer ekstremvær i Norge de neste årene. Størst frykt er det i Agder og Sør- og Østlandet.

– Vi ser at «Hans» kan bli den største naturhendelsen i Norge noensinne, med nær 10.000 skader innmeldt til landets forsikringsselskap, sier Brandeggen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også