Gjensidige vil ha myndighetene på banen om oppbygging etter «Hans»

Stadig bedre kunnskap om hvor vannskader kommer gjør at diskusjonen om gjenoppbygging skal skje et annet sted må tas, mener selskapet. 
Skadene etter Hans har passert 1,3 milliarder kroner, men den endelige summen vil det ta tid å få klarhet i. Her fra en campingplass ved Hamar. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Skadene etter Hans har passert 1,3 milliarder kroner, men den endelige summen vil det ta tid å få klarhet i. Her fra en campingplass ved Hamar. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Uværet «Hans» har passert 4000 skademeldinger og 1,6 milliarder i ventede erstatninger, ifølge tall fra forsikringsselskapene. For en del av de vannskadde eiendommene er det ikke første gang de må ha erstatning for vannskader. Derfor mener enkelte forsikringsselskap at det er langt mer bærekraftig på sikt å vurdere gjenoppbygging på mindre utsatte steder, for de mest skadde eiendommene. 

– Det er kanskje ikke riktig å gjenoppbygge gang på gang på de samme utsatte områdene hvor sikringstiltakene ikke er gode nok, sier pressekontakt i Gjensidige, Line Marcelius, til E24.

Også Tryg støtter dette synspunktet, ifølge E24. 

Hyppigheten av ekstremvær, ofte i form at styrtregn og flom, ventes å øke i fremtiden. Dersom man ikke får med myndighetene på en diskusjon om flytting ved gjenoppbygging er konsekvensen økt risiko med økte premiepriser følgen på lang sikt, mener forsikringsselskapene. 

– Jeg vil tro at det blir en evaluering rundt gjenoppbygging i utsatte områder, det vil trolig myndighetene sette i gang etter hvert, sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg, Torbjørn Brandeggen, til E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også